Vepřové maso s antiparazitikem

Vepřové maso s antiparazitikem

11.07.2013 SVS ČR

Krajská veterinární správa pro Středočeský kraj informovala o zásilce vepřového masa z Belgie s nadlimitním množstvím reziduí léčiva Levamisolu (antiparazitika).

Chlazená vepřová krkovice s kostí s datem spotřeby 1. 7. 2013 se v době kontroly již nenacházela na skladě. Zásilka zhruba 1 500 kg chlazeného masa byla distribuována odběratelům.

Maso je již po datu spotřeby, ale jelikož mohlo být u dotyčných odběratelů zamraženo, případně použito k výrobě uzenin, prověří tento případ Městská veterinární správa v Praze a krajské veterinární správy pro Středočeský, Jihočeský a Liberecký kraj. To znamená, že se vynasnaží dosledovat celou výše uvedenou zásilku.

veprove

"Lidské zdraví by sice nemělo být přímo ohroženo, nicméně nadlimitní rezidua použitého léčiva v mase obsažena být nesmějí," říká josef Duben ze SVS ČR.


Mohlo by vás zajímat

Inspekce zakázala tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu

03.02.2014 | Zkvašené ovocné pomazánky s plísní a larvami hmyzu.

VETERINÁŘI ZLIKVIDOVALI ČASOVANOU NÁLOŽ: 110 KG ZKAŽENÉHO MASA

25.10.2023 | Při společné kontrole Státní veterinární správy (SVS) a celní správy na dálnici D8 v Ústeckém kraji poblíž Petrovic bylo zachyceno v dodávce směřující do Německa více než 100 kg živočišných produktů neznámého původu navíc při nedodržení stanovené teploty. Vzhledem k uvedeným pochybením veterinární inspektoři na místě nařídili neškodnou likvidaci všech těchto produktů.

Nejvíc problémové jsou čokolády, ovoce a medy

27.02.2014 | SZPI uskutečnila v roce 2013 celkem 35 686 plnohodnotných kontrol.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.