Uzavřena prodejna ve Velvarech

Uzavřena prodejna ve Velvarech

12.08.2013 SZPI

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nařídila uzavřít provozovnu Quen Nguyen Van na náměstí Krále Vladislava ve Velvarech ve Středočeském kraji.

Při kontrole dne 9. srpna inspekce v prodejně zjistila rozsáhlý výskyt nečistot, ze stěn a stropu opadávala omítka, která mohla znečišťovat zde nabízené potraviny. Část stěn byla provlhlá od zatékající vody a ve skladu potravin na stěně v důsledku vlhkosti vznikla rozsáhlá černá plíseň.

V prodejně nebyla k dispozici tekoucí teplá voda ani prostředky na mytí rukou a personál neměl přístup k funkčnímu splachovací toaletě. Venku mimo prostor provozovny se pouze nacházela toaleta bez přívodu vody. Záchod nebyl splachovací a nebyl udržován v čistotě a v dobrém technickém stavu.

prodejna

Na základě zjištěných hygienických podmínek SZPI konstatovala závažné porušení nařízení Rady (ES) č. 852/2004 o hygieně potravin a na místě uložila zákaz užívání prostor. Provozovatel zde nabízel zejména balené potraviny, nebalené ovoce a zeleninu, alkoholické i nealkoholické nápoje a cigarety. Inspekce povolí znovuotevření prodejny až po splnění zákonných požadavků v oblasti hygieny prodeje a vybavení. S provozovatelem inspekce zahájí správní řízení.

prodejna2

 


Mohlo by vás zajímat

Nejvíc problémové jsou čokolády, ovoce a medy

27.02.2014 | SZPI uskutečnila v roce 2013 celkem 35 686 plnohodnotných kontrol.

Mák s opiem

04.02.2014 | SZPI odhalila nadlimitní hodnoty opiového alkaloidu morfinu v máku.

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM! ZKONTROLUJTE LEDNICI, TOTO MASO OBSAHUJE SALMONELLY

13.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s. Z problematické šarže bylo vyrobeno několik výrobků v celkovém množství přes 1500 kg. Naprostou většinu se však podařilo stáhnout z prodeje.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.