recepty  

Svěží jablečný dezert s piškotem

Svěží jablečný dezert s piškotem

17.04.2013 Redakce

Další výherkyní naší soutěže o Recept měsíce je Monika Harčaríková. Výherkyni gratulujeme a její svěží jablečný dezert nyní můžete vyzkoušet i vy!

 

Doba přípravy: 40 minut (+ 1 den chladnutí), na jeden dort

Ingredience: 5 velkých jablek, 5 lžic cukru, 1 vanilkový pudink, skořice, hřebíček, muškátový oříšek, 250 g piškotů, pár lžic rumu, šlehačka na ozdobení

Postup: Oloupaná jablka nastrouháme, zalijeme půl litrem vody, přidáme cukr, koření a vaříme, dokud nevznikne jablečná kaše. V hrnku rozmícháme pudink s vodou a zalijeme tím horkou směs. Vaříme ještě pár minut, než směs zhoustne. Do dortové formy nebo do mističek vedle sebe naskládáme piškoty, zakapeme je rumem a zalijeme první vrstvou jablečného pyré. Poté opakujeme, dokud jsou suroviny a místo. Dortík necháme vychladnout a pak vložíme do ledničky alespoň přes noc, ideálně na celý den. Před podáváním ozdobíme šlehačkou (místo na slazenou ve spreji vsaďte raději na domácí).

 

svazi

Soutěž

Milí čtenáři,

pošlete nám na adresu redakce@svetpotravin.cz váš nejoblíbenější recept s fotografií hotového pokrmu. Nejlepší recept v každém měsíci uveřejníme a autora odměníme předplatným časopisu Svět potravin!


Mohlo by vás zajímat

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.