Špagety po uhlířsku

Špagety po uhlířsku

20.07.2015 Jaroslav Panenka

Oblíbený recept herce Otakara Brouska mladšího zachutná i vám.

Doba přípravy: 30 minut, 4 porce

Ingredience: 400 g špaget, 200 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku, 70 ml smetany ke šlehání, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 2 celá vejce, 1 žloutek, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Postup: Špagety uvaříme dle návodu na obalu, nevolíme úplně nejměkčí variantu. V průběhu přípravy špaget vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu či bůček na pánev do rozpáleného oleje a vyškvaříme je dozlatova. K rozklepnutým vejcím plus žloutku navíc vešleháme smetanu, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. K chvíli odstáté slanině přidáme opět na plotně utřené stroužky česneku a pečeme na větším ohni, dokud česnek nezezlátne. Poté slaninu s česnekem přisypeme ke sceděným špagetám a zalijeme je směsí s vejci. Ta se v horkých těstovinách prohřeje. Podáváme ihned, můžeme ještě posypat sýrem.


Mohlo by vás zajímat

POLÉVKA JE GRUNT! TU NETRADIČNÍ UVAŘÍTE ZE SÝRA I ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA

30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.

Višňové vareniky

21.07.2015 | Jak zpracovat úrodu višní v lahodný sladký pokrm podle herce Otakara Brouska mladšího?

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.