Prodejna v Hrabišíně uzavřena pro výskyt škůdců

Prodejna v Hrabišíně uzavřena pro výskyt škůdců

15.01.2013 SZPI

Závažné porušení povinností v oblasti hygieny prodeje potravin zaznamenala Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v maloobchodní provozovně Phu Nguyen se sídlem na adrese Hrabišín 49, 78804 Hrabišín na Zábřežsku. Při kontrole dne 9. 1. 2013 zde inspekce zjistila značné množství myších exkrementů na podlaze prodejny a pod prodejními pulty.

Myší trus se nacházel i přímo mezi potravinami ve skladu provozovny, kde SZPI zdokumentovala několik druhů zboží se znečistěnými obaly, jednalo se zejména o řepkový a slunečnicový olej. Dále inspekce na místě zjistila prodej potravin s prošlým datem použitelnosti a porušení dalších povinností provozovatelů potravinářských podniků.

Na základě uvedených zjištění inspekce během kontroly prodejci uložila zákaz užívání prostor a nařídila stáhnout z prodeje celkem 16 druhů potravin. Provozovatel následně přivolal specializovanou firmu, která provedla deratizaci prodejny i skladových prostor. Po kontrole splnění uložených opatření inspekce zákaz prodeje uvolnila. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení.

mys1

mys2

 


Mohlo by vás zajímat

ZE SAPY ROVNOU DO NEMOCNICE! KONTROLY ODHALILY TUNU DIVNÝCH POTRAVIN

27.03.2024 | Inspektoři Státní veterinární správy v závěru uplynulého týdne při společné kontrole s Celní správou zkontrolovali na příjezdové komunikaci do areálu tržnice SAPA dodávku převážející 1315 kg nevyhovujících potravin živočišného původu.

TAKIS: HODNĚ OSTRÝ FENOMÉN VÁLCUJE ŽÁKY ZÁKLADNÍCH I STŘEDNÍCH ŠKOL

07.12.2023 | Možná, že ani výrobci z Grupo Bimbo původně netušili, jaké šílenství odstartuje uvedení Takis – kukuřičných chipsů vybavených extra pálivou chutí, které jsou netradičně stočené do wrapu. V posledních letech jsou jejich výrobky synonymem pro raketu, která vystřelila strmě vzhůru a vzala s sebou doslova davy. Co se týče obchodního počinu, lze společnosti maximálně zatleskat, zbytek ale vyvolává značné pochyby.

Inspekce zakázala tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu

03.02.2014 | Zkvašené ovocné pomazánky s plísní a larvami hmyzu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.