Mozzarella s hruškami, gorgonzolou a vlašskými ořechy

Mozzarella s hruškami, gorgonzolou a vlašskými ořechy

04.10.2015 Redakce

Hrušky jsou symbolem podzimu. Ještě než letošní úrodu uložíte do sklepa nebo zavaříte, zkuste vykouzlit lahodné podzimní menu.

 

Suroviny na 4 porce:

4 ks mozzarelly Galbani

2 oloupané hrušky

80 g gorgonzoly Galbani

40 g vlašských ořechů

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce medu

4 větvičky estragonu

lžíce drceného pepře

 

Postup:

1. V sekacím strojku najemno nasekáme ořechy a smícháme je s utřenou gorgonzolou a medem.

2. Hrušky pokrájíme na tenké plátky. Polovinu jich rozprostřeme na archy alobalu s čtvercem pečícího papíru, pokapeme olejem, přidáme okapanou celou mozzarellu, potřeme sýrovo-ořechovou pastou, zakryjeme zbylými plátky hrušek, pokapeme olejem, posypeme pepřem, pokrájeným estragonem a zakryjeme druhým čtvercem pečícího papíru.

3. Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě 10 minut.


Mohlo by vás zajímat

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

RÁMEN JAKO DÍLO NÁHODY + TIPY, JAK SI JEJ UVAŘIT I DOMA

25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.

POLÉVKA JE GRUNT! TU NETRADIČNÍ UVAŘÍTE ZE SÝRA I ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA

30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.