Maglajz z Etonu

Maglajz z Etonu

22.06.2014 Redakce

Jahody s pusinkami a šlehačkou. Co může být lepšího?

Doba přípravy: 80 minut (+ 1 den na chladnutí), pro 6 osob

Ingredience: 3 velká vejce, 175 g cukru krupice, 450 g jahod, 1 lžíce moučkového cukru, 570 ml tučné smetany nebo šlehačky

Postup: Ušleháme dotuha vaječné bílky, po lžičkách k nim za stálého míchání přidáme krupicový cukr. Lžičkou pak tvoříme na vyloženém plechu hromádky a pečeme 1 hodinu na 140 °C. Troubu vypneme, lehce pootevřeme a necháme v ní pusinky vychladnout do druhého dne. Před podáváním propasírujeme 250 g jahod s moučkovým cukrem a ušleháme smetanu nebo šlehačku. Do mísy nalámeme pusinky asi na 2,5 cm velké kusy, přimícháme zbylé nakrájené jahody, ušlehanou smetanu a přelijeme jahodovým pyré. Podáváme ihned.

 

 


Mohlo by vás zajímat

Quiche s ratatouille

29.06.2015 | Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...

Borůvkový štrúdl s mascarpone

28.07.2015 | Připravte neodolatelný borůvkový štrúdl s mascarpone - delikátní závin z listového těsta plný borůvek v jemném krému patří k sezónním hitům první „domácí štrúdlárny“ v jižních Čechách – café Štrúdl v Českém Krumlově.

Salát s kaktusem a kozím sýrem

22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.