Jak to chutná Vám, pane Šebesto?

Jak to chutná Vám, pane Šebesto?

22.11.2009 Dana Večeřová

Nejmilejší potravina? Obyčejný, dobře propečený chléb!

svet potravin jak to chutna vam pane sebesto    VĚTŠINA LIDÍ MÁ OBLÍBENÉ A NENÁVIDĚNÉ JÍDLO.JAK JE TO U VÁS – MÁTE POKRM, KTERÉMUNEODOLÁTE, A NAOPAK JÍDLO, KTERÉOPRAVDU NEMUSÍTE ANI VIDĚT?   

Není žádné jídlo, které bych vysloveně nesnášel. Jsem milovníkem jídla a nemyslím tím nutně maso, mám velmi rád i mléčné výrobky, sýry, jogurty, ale i zeleninu a ovoce. Přesto mým nejoblíbenějším jídlem je obyčejný, dobře propečený chléb. Kdybych měl plnou ledničku nejrůznějších potravin a neměl bych k nim alespoň krajíc čerstvého chleba, nepochutnal bych si na nich. Kdykoli jsem pobyl delší dobu v cizině, český chléb byl tou potravinou, po které se mi nejvíce stýskalo a na kterou jsem se po návratu nejvíce těšil.

JSTE ZNÁM JAKO MILOVNÍK A ZNALEC VÍNA. JAKÁ VÍNA PREFERUJETE A CO BYSTE PŘI VÝBĚRU VÍNA DOPORUČIL NAŠIM ČTENÁŘŮM?

Můj vztah k vínu úzce souvisí s tím že, jak jsem řekl, mám velmi rád dobré jídlo. stejně jako mám rád rozličné pokrmy, mám rád i široké spektrum vín. víno vnímám jako součást gastronomie a nikoli jako nápoj sám o sobě. vždy záleží na tom, jaký pokrm bude víno doprovázet. Mám tedy rád lehká bílá vína, například k rybám, a také těžší červená vína, která výborně doplňují maso nebo zralé sýry. Naše moravská a česká vína plně naplňují mé požadavky, ale dovedu ocenit i pohárek kvalitního zahraničního vína. Můj stůl plně uspokojují naše vína, protože logicky se v nich lépe orientuji a více o nich vím - pokud jde o oblast původu a o producenty.

svet potravin jak to chutna vam pane sebestoPOKUD NAKUPUJETE POTRAVINY, JSTE PATRIOT A NAKUPUJETE ČESKÉ POTRAVINY?

Přiznávám se, že pokud jde o potraviny, jsem patriot. Preferuji české potraviny. Ze své praxe kontrolora kvality zemědělských a potravinářských produktů jsem přesvědčen o tom, že české potraviny jsou plně srovnatelné co do kvality s nejlepšími zahraničními výrobky. Myslím si, že naše potraviny si větší propagaci jednoznačně zaslouží. Paleta jakostních českých a moravských potravin.


Mohlo by vás zajímat

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.