INSPEKCE VARUJE PŘED OŠIZENÝM MAĎARSKÝM GULÁŠEM!

INSPEKCE VARUJE PŘED OŠIZENÝM MAĎARSKÝM GULÁŠEM!

20.01.2023 Jana Čiháková

V maďarském guláši v konzervě, který pod značkou Pikok prodává řetězec Lidl, našla Státní zemědělská a potravinářská inspekce méně masa, než bylo uvedeno na etiketě. Obsah masa měl činit 62,5 procenta, laboratorní rozbor potvrdil, že je to pouze 50 procent obsahu, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Marek Bartík.

Výrobcem je společnost Whalley z Velkého Šenova na Děčínsku. Šlo o šarži, která má minimální trvanlivost do 29. srpna 2025. Inspekce prodejci nařídila, aby stáhl guláš z tržní sítě, zahájí s ním řízení o uložení pokuty.

Prohřešky, které inspekce odhalí, lze sledovat na webu Potraviny na pranýři.


Mohlo by vás zajímat

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.