INSPEKCE VARUJE PŘED OŠIZENÝM MAĎARSKÝM GULÁŠEM!

INSPEKCE VARUJE PŘED OŠIZENÝM MAĎARSKÝM GULÁŠEM!

20.01.2023 Jana Čiháková

V maďarském guláši v konzervě, který pod značkou Pikok prodává řetězec Lidl, našla Státní zemědělská a potravinářská inspekce méně masa, než bylo uvedeno na etiketě. Obsah masa měl činit 62,5 procenta, laboratorní rozbor potvrdil, že je to pouze 50 procent obsahu, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Marek Bartík.

Výrobcem je společnost Whalley z Velkého Šenova na Děčínsku. Šlo o šarži, která má minimální trvanlivost do 29. srpna 2025. Inspekce prodejci nařídila, aby stáhl guláš z tržní sítě, zahájí s ním řízení o uložení pokuty.

Prohřešky, které inspekce odhalí, lze sledovat na webu Potraviny na pranýři.


Mohlo by vás zajímat

UMĚLÁ INTELIGENCE V OBCHODECH: ŽÁDNÉ PLÝTVÁNÍ I ANALÝZA CHOVÁNÍ ZÁKAZNÍKŮ

14.03.2024 | České řešení Food Save, které na základě kamerového snímání sbírá data o množství a pohybu zboží po prodejně a následně je za pomoci umělé inteligence v reálném čase vyhodnocuje, nově našlo uplatnění v celé řadě dalších oborů. Společnost Analytics Data Factory, která je autorem řešení, upravila systém i pro využití v oblastech výroby, skladování, úklidových prací nebo při analýze chování zákazníků v prodejních místech.

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: JATERNICOVÉ PREJTY OBSAHUJÍ KOUSKY NĚČEHO OSTRÉHO

29.02.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje jaternicový prejt od výrobce MP Krásno, a. s. Senzorická analýza ve Státním veterinárním ústavu Olomouc v produktu odhalila ojedinělou přítomnost blíže neidentifikovaných drobných ostrých cizích částic, (drobný prášek připomínající písek). Výrobek byl proto vyhodnocen jako nevhodný k lidské spotřebě. Spotřebitelé, kteří jej mají doma, by prejt neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě nákupu.

ČAJ JAKO OZDRAVNÝ RITUÁL I HŘÍČKA NÁHODY + PŘEHLED DRUHŮ

22.02.2024 | Jaký je neoblíbenější nápoj světa, pokud pomineme vodu? Není to káva, ale čaj. Černý, zelený, sypaný nebo v pytlíčcích – čaj má mnoho podob a tu svou oblíbenou si vybere asi každý. Pokud v jednotlivých druzích tak trochu tápete anebo si nejste jisti, jak si čaj vychutnat naplno, přinášíme vám několik rad a tipů.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202403

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.