Inspekce uzavřela prodejnu v Praze 4

Inspekce uzavřela prodejnu v Praze 4

11.06.2012 SZPI

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila závažná hygienická pochybení při kontrole 6. června 2012 v prodejně potravin Iva Pilnajová na ulici Jana Růžičky 1234 v Praze 4. Výskyt živých i mrtvých hlodavců a exkrementů byl inspektory zaznamenán ve skladu prodejny na podlaze i v policích s potravinami.

Exkrementy se nacházely i v prodejní části provozovny na regálu mezi moukou a dětskou krupicí. SZPI proto neprodleně uložila zákaz užívání prostor.
Při kontrole následující den inspekce zjistila, že nedostatky nebyly odstraněny. Myší trus se nacházel na regálech s potravinami i na podlaze. Zákaz užívaní prostor proto nebyl uvolněn.
Prodejce si byl problémů se škůdci vědom a už před první kontrolou SZPI zahájil spolupráci s profesionální deratizační firmou. Včera již inspektor konstatoval splnění uložených opatření k nápravě a prodejna byla otevřena.

Mohlo by vás zajímat

Každý sedmý stánek na trzích porušil předpisy

18.06.2014 | Špatná hygiena, chybné značení nebo nedodržení chladírenských požadavků - s čím se můžete setkat na trzích? A jak si vybrat, u kterého stánku je dobré nakoupit?

Nejvíc problémové jsou čokolády, ovoce a medy

27.02.2014 | SZPI uskutečnila v roce 2013 celkem 35 686 plnohodnotných kontrol.

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM! ZKONTROLUJTE LEDNICI, TOTO MASO OBSAHUJE SALMONELLY

13.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s. Z problematické šarže bylo vyrobeno několik výrobků v celkovém množství přes 1500 kg. Naprostou většinu se však podařilo stáhnout z prodeje.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.