recepty  

Domácí oplatky na sladko i na slano

Domácí oplatky na sladko i na slano

24.06.2014 Redakce

Jak na nejlepší domácí oplatky?

Sladké oplatky

1/2 l mléka

20 dkg hladké mouky

špetka soli

5 dkg cukru krystal

2 lžíce oleje

1 lžíce medu

1/2 vanilkového cukru

skořice mletá

1 žloutek

 

Slané oplatky

1/4l mléka

25 dkg hladké mouky

1 vejce

1 lžíčka soli

1 lžíce oleje

1/2 prášku do pečiva

12,5 dkg bryndzy

1 lžička ml. kmínu

Postup: Vyšleháme mléko s hladkou moukou, přidáme ostatní suroviny a pečlivě smícháme. Těsto je třeba nechat odstát v ledničce i 24 hodin. Pečeme nad ohněm v oplatečnici.


Mohlo by vás zajímat

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.