Chybějící označení i prošlý uzený bok

Chybějící označení i prošlý uzený bok

13.02.2013 SVS ČR

Inspektoři Státní veterinární správy ČR odhalili pochybení v označování potravin, chybějící označení v češtině, nedostatky v hygieně i prošlý uzený bok.

Od počátku února veterinární inspektoři zjistili pochybení v označování potravin živočišného původu, a to ve třech případech. V Plzni v prodejně chybělo označení u 38 kg hovězího masa (doklady neobsahovaly schvalovací číslo jatek, bourárny, údaje o zemi, kde se jatka a bourárna nachází, chybělo i uvedení kategorie skotu). U 2,7 kg hovězí plece v prodejně ve Zlínském kraji (Morkovice) nebyla k dispozici informace pro spotřebitele. V Liberci u 6 kg mražených kachních stehen z Francie chybělo označení v češtině. Navíc zde inspektoři zjistili 5 kg prošlého uzeného boku.

V Brně v prodejně byly zjištěny nedostatky v hygieně – prázdné nádoby na vedlejší živočišné produkty byly znečištěné a páchnoucí. I toto byl důvod uložení pokuty.

Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS: www.svscr.cz.


Mohlo by vás zajímat

SZPI zjistila potravinu s anabolickým steroidem

21.03.2014 | Nebezpečný doplněk stravy na trhu.

Pozor na rozinky z Iránu

30.05.2014 | Kupovali jste rozinky v Globusu? Raději zkontrolujte výrobce a šarži. SZPI ve výrobku nalezla přítomnost nepovolené látky.

Nejvíc problémové jsou čokolády, ovoce a medy

27.02.2014 | SZPI uskutečnila v roce 2013 celkem 35 686 plnohodnotných kontrol.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.