13.07.2010 | Státní veterinární správa ČR v posledním červnovém týdnu na jednání v Bruselu prezentovala názor na návrh Komise na kontroly přítomnosti salmonel v drůbežím mase.
08.07.2010 | Obchodování mezi členskými zeměmi je poměrně jednoduché, neboť všechny produkty živočišného původu, tj. i drůbež a drůbeží maso, musejí odpovídat podmínkám daným veterinární legislativou EU. S produkty z nečlenských zemí, je tomu tak obdobně, o splnění těchto podmínek se přesvědčují pohraniční veterinární stanice na vnějších hranicích EU.
08.07.2010 | Státní veterinární správa ČR opět před očekávanými vedry varuje. Je třeba hospodářským zvířatům zajistit dostatek vody k napájení a přístup k ní, ovšem to se týká i zvířat zájmových.
08.07.2010 | Nákazová situace je dobrá, krávy „nešílí“, poslední případ bovinní spongiformní encefalopatie, neboli BSE, byl zaznamenán u nás více než před rokem (4. 5. 2009 na Opavsku).
01.07.2010 | Televizní reklamy nám stále něco vnucují. Ne vždy se potom přesvědčíme o správnosti jejich tvrzení, jindy nás však mohou upozornit na opravdu kvalitní produkt. Platí to však také o prospěšnosti konzumace mléčných kysaných nápojů?
01.07.2010 | Němci a Rakušané na lopatkách! Vleklý spor o tvarůžky se po šesti letech konečně dočkal svého rozuzlení. Bruselský výbor pro zeměpisná označení se první červencový den kvalifikovanou většinou hlasů vyslovil ve prospěch zeměpisné ochrany Olomouckých tvarůžků v Evropské unii.
01.07.2010 | Nastalo jedno z nejhezčích období roku, léto. Začaly prázdniny, slunce hřeje jako o závod, voda láká ke koupání a dozrává první ovoce. Pro mnohé z nás byl, je a bude tento čas vždycky neodmyslitelně spojován s typickým znakem začátku červenec, s obsypanými třešňovými alejemi a sladkými červenými plody s nezaměnitelnou chutí...
30.06.2010 | Dělená strava, tukožroutská polévka, počítání kalorií… Máte už dost diet, které vám neustále něco zakazují, nechcete se vzdát svých oblíbených potravin, zázračným pilulkám nevěříte, ale přesto chcete zhubnout? Potom třiďte potraviny podle barev. Zhubnete!
30.06.2010 | Vědci z brněnské Veterinární a farmaceutické univerzity (VFU) přišli na to, že bažantí maso má vyšší nutriční hodnoty než v české kuchyni častěji využívané maso kuřecí.