Články se štítkem: zdražování

KONEC VYSOKÝM MARŽÍM? ČESKO VOLÁ PO NOVELE ZÁKONA

22.04.2022 | Velkou rozkolísanost cen vyřeší zákon o cenách, který by například limitoval slevové akce. Řekl to ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) po dnešním jednání se zástupci zemědělců, potravinářů a obchodníků. Schůzka se konala poté, co ministr ve středu oznámil, že antimonopolní úřad (ÚOHS) začal minulý týden monitorovat ceny másla, vepřového a kuřecího masa a pečiva.

MARŽE POD DOHLEDEM, HLÁSÁ MINISTERSTVO! MÁ TO ALE HÁČEK...

13.04.2022 | Pokud chce ministerstvo zemědělství kontrolovat marže u potravin, musí podle Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR) zahrnout celý řetězec od zemědělců přes výrobce po obchod. Zároveň musí zajistit, že systém bude transparentní, spravedlivý a v souladu se zákony. ČTK to sdělil prezident SOCR Tomáš Prouza.

BOCHNÍK CHLEBA AŽ PO VÝPLATĚ - UŽ BRZY VE VAŠICH OBCHODECH

24.03.2022 | Česká republika by měla omezit vývoz pšenice, její cena je kvůli bojům na Ukrajině meziročně zhruba dvojnásobná. Běžný chléb by tak letos mohl stát i 60 korun. Svaz pekařů a cukrářů to dnes uvedl v tiskové zprávě.

SITUACE V POTRAVINÁŘSTVÍ JE KRITICKÁ, VARUJE KOMORA!!!

07.03.2022 | Situace v potravinářské výrobě je kritická. Zvýšení cen energií a pohonných hmot zvyšuje náklady firem nad únosnou mez. Potravinářské podniky nejsou schopné zvládat enormní zvyšování nákladů, které ale zatím nikde nekončí. Některé podniky jsou na pokraji krachu, pokud to půjde takhle dál nebude na výplaty, upozorňují majitelé malých a středních firem.

Zdražování bez konce: Zpracovatelé masa z Písku, Poličky a Kostelce zdražío desetinu

15.11.2021 | Dva producenti masných výrobků - Maso uzeniny Polička a společnost Maso uzeniny Písek - zvýší od ledna ceny svých produktů. ČTK to dnes za společnosti sdělila Monika Křivánková. Podle ní by mělo jít o zvýšení o zhruba deset procent.

Dana Večeřová o zdražování: Situace není beznadějná

05.11.2021 | Potravinářská komora České republiky reaguje na informace z jednotlivých potravinářských podniků o plánovaném zvyšování cen potravin. Většina českých firem již není schopna zvládnout enormně se zvyšující náklady a musí je nejpozději od nového roku promítnout do cen svých výrobků.

DANONE ohlásilo zdražení. Důvodem je navýšení nákladů

19.10.2021 | Francouzská potravinářská společnost Danone kvůli vyšším nákladům zvedne ceny, neboť čelí dražším surovinám i potížím v dodavatelských řetězcích. Firma, která v České republice stojí za značkami Activia, Actimel nebo Alpro, to dnes uvedla, když představila tržby za třetí čtvrtletí. Ty přitom vzrostly.

Průměrný Čech za chléb měsíčně utratí 120 korun

15.10.2021 | Průměrný Čech podle Svazu pekařů a cukrářů ČR měsíčně utratí za chléb asi 120 korun. Kvůli případnému zvýšení ceny z důvodu rostoucích nákladů pekařů by zákazníci mohli zaplatit o 30 korun více. Cena chleba za kilogram podle aktuálních dat Českého statistického úřadu (ČSÚ) činí zhruba 30 korun, v rámci Evropské unie má ČR pátý nejlevnější chléb. Na tiskové konferenci to dnes řekli zástupci Svazu pekařů a cukrářů. Neúměrně nízká podle nich je v Česku i cena rohlíku, který lidé koupí za 1,9 koruny.

Zdražování se nevyhneme. Tyto potraviny budou stát víc

13.10.2021 | Z vybraných základních potravin podle analýzy akčních letáků sedmi největších českých řetězců meziročně nejvíce zdražily máslo a chléb. Cena másla proti loňsku stoupla o 47 procent na průměrných 184 korun za kilogram. Chléb zdražil průměrně o 30 procent na zhruba 29 korun.

Někteří výrobci potravin v Česku se chystají zdražit až o desetinu

12.10.2021 | Někteří výrobci potravin v Česku se chystají zdražit své zboží až o desetinu nebo o tom uvažují. Další firmy zvýšení cen zatím neplánují kvůli tomu, že zdražily už během letošního roku, vyplývá z dnešní ankety ČTK. K úpravám cen výrobce vedou vyšší výdaje na suroviny, energie, obaly a také platy zaměstnanců. Nárůst u výrobců začali promítat do cen na pultech a v regálech prodejci potravin.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.