Články se štítkem: testy

Testovali jsme tavené sýry

25.07.2012 | Při nákupu je třeba rozlišovat mezi taveným sýrem a ostatními výrobky, které vypadají jako tavený sýr, ale mohou obsahovat vyšší podíly jiných složek, které není povoleno do tavených sýrů přidávat.

Testovali jsme tvarohy

06.06.2012 | Nakoupili jsme deset neochucených odtučněných tvarohů a pět ochucených jahodových tvarohů a výrobků na jejich bázi, které jsme nechali otestovat v laboratořích VŠCHT.

Testovali jsme lovecké salámy

31.05.2012 | Oblíbený lovecký salám jsme porovnávali s definicí Zaručené tradiční speciality a podívali jsme se, jaké přídatné látky výrobci používají a proč.

Testovali jsme čokolády

07.05.2012 | Testovali jsme kvalitu hořkých čokolád jak senzoricky, tak analyticky, kdy jsme ověřovali obsah tukuprosté kakaové sušiny a vypočetli obsah celkové kakaové sušiny.

Testovali jsme herkules

17.04.2012 | Prověřili jsme, jak je to s nižším podílem masa v masných výrobcích a zda se v nich opravdu objevují kusy kostí.

Zavádějící informace o výsledcích testů škodí spotřebitelům i výrobcům

16.02.2012 | Potravinářský průmysl vítá fakt, že se spotřebitelské organizace i další subjekty zajímají intenzivně o kvalitu potravin. Nicméně nesprávné vyhodnocení výsledků testů potravinářských výrobků a mnohdy až účelové zdůrazňování některých parametrů vede k matení spotřebitele a v krajním případě i k neoprávněnému poškození výrobce. Příkladem těchto aktivit je i nedávný test kvality drůbežího masa, který byl publikován v řadě médií.

Eidamy

19.12.2011 | Poznáte, zda kupujete opravdový sýr nebo se spokojíte s náhražkou? Čím jsou eidamy přibarvovány a jak přítomnost barviv ovlivňuje chuť? Testovali jsme pro vás pět běžně dostupných vzorků a poradíme vám, jak sýr správně nakupovat.

Polotučné trvanlivé mléko

18.12.2009 | V laboratořích České zemědělské univerzity v Praze – Suchdole (Katedře kvality zemědělských produktů) proběhlo na konci října 2009 testování 10 vzorků trvanlivého polotučného mléka (obsah tuku 1,5 až 1,8 %).

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.