Články se štítkem: sůl

ALARMUJÍCÍ SPOTŘEBA SOLI: ČEŠI SOLÍ 3X VÍC, NEŽ BY MĚLI

23.11.2022 | Češi solí až třikrát víc než je zdravé, doporučených je denně maximálně pět gramů. Na slanou stravu si zvykají už malé děti, které ji pak dál vyžadují a vytvářejí si riziko srdečních nemocí v dospělosti. V tiskové zprávě to dnes uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ). Nadbytek soli v potravě může vést k vysokému krevnímu tlaku a obezitě.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE: UMÍTE JE PŘEČÍST?

04.08.2022 | Označování potravin je pro spotřebitele důležité z mnoha důvodů. Mezi ty hlavní patří zajištění vysoké míry úrovně ochrany zdraví a zaručení práva na informace. Požadavky na označování se liší u potravin balených (potravina byla umístěna do obalu u výrobce či v balírně), zabalených (potravina byla do obalu umístěna za nepřítomnosti spotřebitele v jiném místě než u výrobce či v balírně) a nebalených. Pravidla pro označování jsou detailně zpracována zejména u potravin balených.

Musíte tolik solit? Tipy, čím nahradit bílý jed

24.08.2021 | Výrok: „Bez soli není možné žít“ není nadsazený. Co ale zprávy varující před nebezpečím z nadměrného příjmu soli? A čím se dá sůl nahradit?

Co můžeš udělat dnes... a toto můžete udělat pro své ledviny

26.02.2021 | Ledviny jsou pro život nezbytný párový orgán uložený po obou stranách páteře, tvarem nápadně připomínající fazole. A právě fazole a luštěniny obecně ledvinám významně prospívají a napomáhají jejich správnému fungování.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.