Články se štítkem: restaurace

PLATBY POUZE V HOTOVOSTI: NENECHTE SE UTÁHNOUT NA VAŘENOU NUDLI

14.11.2023 | „Bez peněz do hospody nelez,“ říkávalo se dříve s notnou dávkou humoru. Dnes už ale taková věta nabývá reálných obrysů. Stále více podniků se totiž ve století, pro které je typický zejména technologický pokrok, vrací ke starému dobrému šustění bankovek.

HOSPŮDKY BEZ ZÁKAZNÍKŮ: DŮVOD? DRAHÉ PIVO!

28.06.2023 | Více než čtyři pětiny pivovarů se podle průzkumu Českého svazu pivovarů a sladoven obávají odlivu hostů z restaurací a hospod kvůli zvyšování DPH. Obavy mají ze zavírání zejména vesnických hospod. Zároveň 73 procent pivovarů očekává negativní dopad na zaměstnanost v pivovarnictví. Svaz to uvedl v dnešní tiskové zprávě. Vláda ve svém konsolidačním balíčku chce všechny nápoje včetně točeného piva přesunout do základní sazby DPH 21 procent. Dosud byla u točeného piva sazba deset procent a na nealkoholické pivo 15 procent.

KAM ZAJÍT: ČERSTVÉ TIPY NA PODNIKY, KDE VÁM ZACHUTNÁ

29.05.2023 | Nové menu, anebo skvělý tip na výlet našemu oku neunikají. Co jsme pro vás vybrali za květen?

PODNIKY, KTERÉ STOJÍ ZA TO: TIPY PŘÍMO OD ZÁKAZNÍKŮ

12.04.2023 | Jste milovník dobré kuchyně a hledáte inspiraci? Ať už máte chuť na asijskou kuchyni, burgery, tradiční českou kuchyni nebo třeba pizzu, přinášíme vám tipy, ze kterých si rozhodně vyberete!

NÁVŠTĚVA HOSPODY? TAK MOŽNÁ NA ROZMYŠLENOU...

27.06.2022 | Do českých restaurací chodí na pivo aspoň jednou za dva týdny polovina dospělých, v roce 2019 to byly téměř tři čtvrtiny. Před pandemií štamgasti zašli do oblíbené hospody v průměru devětkrát za měsíc, teď je to osm návštěv, vyplývá z aktuálního průzkumu Plzeňského Prazdroje, jehož výsledky má ČTK k dispozici.

MANAGER ASOCIACE KUCHAŘŮ A CUKRÁŘŮ: RESTAURACE BUDOU KONČIT, NEMÁ V NICH KDO PRACOVAT

30.05.2022 | Restaurace čelí nejen rostoucím cenám energií, ale také velkému tlaku na růst mezd kvůli nedostatku zaměstnanců. V budoucnu to může vést k tomu, že podniky budou buď končit, nebo vařit jídlo jen několik dní v týdnu. Tento trend lze vidět už v zahraničí i v Česku. ČTK to řekl manažer Asociace kuchařů a cukrářů Tomáš Popp.

DALŠÍ RÁNA PRO RESTAURATÉRY, NEZACHRÁNILY JE ANI VÁNOCE

10.01.2022 | Ačkoli restauratéři obvykle na sklonku roku zažívají žně, letošní rok je vypekl. Do restaurací přišlo oproti roku 2019 zhruba o 20 procent hostů méně, tržby podnikům poklesly v průměru o 10 procent. S koncem roku jich také letos zavřelo zhruba o 10 procent více než obvykle, nevyplatilo se jim otevírat.

PRVNÍ POP UP BAR VE VNITROBLOKU: P.S.: CHUTNÁ PO BAILEYS

13.12.2021 | Vánoční čas je v plném proudu a vy máte jedinečnou příležitost předvést své kreativní umění a namíchat si podle vlastních chutí váš oblíbený a delikátní krémový Baileys Original Irish Cream. Vychutnejte si sváteční čas s Baileys jednoduše a stylově. Sladce si zahřešit a popustit uzdu fantazii můžete od 7. do 23. prosince v holešovickém Vnitroblocku.

Restaurace nečeká nic dobrého! Až třetina skončí

22.11.2021 | Z české gastronomické mapy může zmizet více než třetina restaurací a hospod. Pevně rozhodnuta ukončit podnikání je nyní téměř desetina provozovatelů, dalších skoro třináct procent se k ukončení podnikání přiklání a necelých patnáct procent kvůli nejasnému výhledu oboru tento krok zvažuje. Vyplývá to z průzkumu společnosti Edenred mezi 236 majiteli restaurací.

Do hospody bez negativního testu nelez

13.05.2021 | Pivovarníci podobně jako restauratéři upozorňují na to, že hostinští nemají právo vyžadovat doklady pro vstup na zahrádky. Chtějí, aby ministerstvo zdravotnictví určilo konkrétní povinnosti pro zákazníky i provozovatele tak, aby bylo jasné, kdo za co odpovídá. ČTK to dnes sdělila výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven Martina Ferencová.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.