Články se štítkem: reformulace

OTEVŘENÁ DATABÍZE: VYHLEDEJTE SI POTRAVINY S VYLEPŠENÝM SLOŽENÍM!

04.08.2022 | Reformulace je úprava složení potravinářského výrobku, aby více odpovídal zásadám pestré vyvážené stravy, která je nedílnou součástí zdravého životního stylu.

ZAMĚŘTE SVOU POZORNOST NA OCENĚNÉ POTRAVINY!

19.01.2022 | Potravinářská komora ČR již od roku 2014 vyhlašuje „Cenu Potravinářské komory o nej- lepší potravinářský inovativní výrobek“ a to pro všechny potravinářské komodity.

Mléčné výrobky budou lepší! Méně soli, více živin!

02.12.2021 | Zpracovatelé mléka a výrobci mlékárenských výrobků v České republice jsou inovačně aktivní – prostředky vynakládané na inovační činnost dosahují v průměru 5 – 10 % z úrovně celkových nákladů.

Reformulace potravin, aneb Jak nám výrobci dopřávají více zdraví?

27.10.2021 | Česká republika se bohužel dlouhodobě pohybuje na špici zemí, jejichž obyvatelé mají nadváhu a ne zrovna ukázkový životní styl. Potřeba osvěty týkající se našeho jídelníčku tak nabývá na významu nejen kvůli vysoké prevalenci kardiovaskulárních nemocí či výskytu diabetu a metabolických poruch, ale i v souvislosti s obezitou jako rizikovým faktorem. Jedním z kroků, jež mají za cíl změnit stravovací návyky a zlepšit kvalitu konzumovaných potravin, jsou aktivity Potravinářské komory ČR týkající se jejich reformulací.

Systém školního stravování volá po změně! Chybí lidé, kuchařky stárnou

06.09.2021 | Ve školních jídelnách je nedostatek kvalifikovaného personálu a lidé, kteří tam pracují, nejsou dostatečně ohodnocení. Věkový průměr kuchařů a kuchařek v jídelnách je 55 let a hrozí, že do deseti až 15 let odejde velká část pracovníků do důchodu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.