Články se štítkem: pečivo

JAKÉ PEČIVO VEDE V OBLÍBENOSTI? SPOTŘEBITELÉ MAJÍ JASNO

| Podle Veroniky Wimmerové, jednatelky firmy Zeelandia, která dodává suroviny a přípravky pro pekaře a cukráře, se část zákazníků po pandemii do malých a středních pekáren bohužel nevrátila. Při covidu si totiž zvykli na větší jednorázové nákupy nebo na rozvoz on-line prodejců. Podle Zeelandie jsou obchodní řetězce nejrychleji rostoucím segmentem i díky tomu, že se snaží nabízet nové druhy pečiva v řemeslné kvalitě.

VE SPÁRECH CEN: ČEKÁ SNAD KVALITU ČESKÉHO PEČIVA POPRAVA?

23.05.2022 | Stejně jako v případě jiných válečných konfliktů se promítá, a ještě se nějakou dobu také promítat bude, do cen zemědělských surovin a z nich vyráběných potravin, i válka na Ukrajině. Obavy spotřebitelů živené různými katastrofickými prognózami se v této souvislosti týkají zejména budoucího vývoje cen chleba, základního pečiva a obecně veškeré pekárenské produkce. Opravdu si zaplatíme za bochník tak základní potraviny, jako je chléb, i dvě stě korun?

JE TO JEN ROHLÍK... I PŘI NÁKUPU PEČIVA MŮŽETE UDĚLAT ŠPATNÝ TAH

25.01.2022 | Rohlíky kupuje většina z nás takřka denně. Umíte ale vybrat ty dobré? Upozorní na ně barva, vůně, ale i značky kvality!

Jak dlouho vydrží chléb čerstvý? Pozor, věci se změnily

01.11.2021 | Kolik dní by měl vydržet chléb čerstvý? Platí jako dříve, že by to měly být alespoň 4 dny?

Plýtvání ještě není pasé, situace se však rapidně lepší

26.08.2021 | Obyvatelé brněnských sídlišť vyhodili do popelnic v loňském roce téměř o 27 % méně potravinového odpadu než v roce předchozím. Průměrný obyvatel Brna pak o 11 % méně. Odborníci z Mendelovy univerzity měřili již druhým rokem ve vybraných městských částech Brna množství potravin vyhozených do komunálního odpadu. V každém ročním období udělali rozbor komunálního odpadu z běžných „černých" popelnic celkem z 900 domácností v Brně, z toho 300 ze sídlištní zástavby, 300 z vilové a 300 z venkovské zástavby. Projekt, který financuje Technologická agentura ČR, však nemá za cíl pouze zjistit, kolik potravin se reálně vyplýtvá, vědci chtějí i změnit chování lidí.

Testovali jsme obyčejné rohlíky a byli neobyčejně překvapení

22.03.2021 | Ačkoli by se zdálo, že mezi něčím tak obyčejným, jako je rohlík, nebudou velké rozdíly, ukázalo se, že opak je pravdou. Z desítky testovaných výrobků nikdo na výbornou neobstál. Některým výrobkům byla dokonce vytýkána tužší konzistence, nepříjemná vůně nebo velké trhliny, a to patrně k českému snídaňovému fenoménu patřit nemá.

Mlynáři ohlásili zdražení mouky. Kolik si připlatíme za pečivo?

22.02.2021 | Mlynáři ohlásili zdražování mouky o 20 až 25 procent kvůli vzrůstajícím cenám potravinářské pšenice. Ta vystoupala podle nových smluv až na 5800 Kč za tunu. Dnes to v tiskové zprávě uvedl předseda představenstva Společenstva mlynářů a pekařů ČR Jaroslav Chochole.

Petr Havel: Spojovat objem sklizně s cenami pekárenské produkce je klišé

22.02.2021 | Není to poprvé, ani naposledy, co jsme na našich stránkách cenu pšenice řešili. Na názor jsme se zeptali i agrárního analytika Petra Havla.

Myši v pekárně na Kutnohorsku

24.01.2015 | Inspekce uložila zákaz užívání prostor pro závažné porušení hygienických předpisů.

Domácí croissant

22.06.2014 | Nejlepší snídaně? Křupavý croissant!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.