Články se štítkem: nákup potravin

ČEŠI BEROU ÚTOKEM POLSKÉ POTRAVINY! POLÁCI SE OBÁVAJÍ TENČENÍ ZÁSOB

21.11.2022 | Obyvatelé polského městečka Bogatynia u hranic Libereckého kraje si stěžují, že lidé z Česka vykupují obchody. Mají obavy, že před Vánocemi na ně nezbyde dost zboží. Na svých internetových stránkách o tom ve svém vratislavském vydání píše Gazeta Wyborcza.

Z pozorování v obchodech: Dezinfekce "na ozdobu" a "mazlení" ve frontách

15.04.2021 | Vládní opatření proti šíření onemocnění Covid-19 změnila povahu i průběh nakupování potravin. Dodržování všech pravidel ale není zcela automatické, někteří spotřebitelé se i po roce restrikcí dopouštějí pochybení, kterými mohou ohrožovat ostatní, jiní zase nemají povědomí o možnostech, kterých lze využít a přispět tak ke snížení rizik.

Řetězce jsou na zvýšenou poptávku po potravinách připraveny, posily už hlásí i online prodej

17.03.2020 | Tuzemské potravinářské řetězce evidovaly celý víkend zvýšené prodeje. Do obchodů přišlo podle oslovených prodejců více zákazníků, zvětšil se i objem jejich nákupů. Vyšší poptávka je po čerstvých potravinách, konkrétně ovoci, zelenině či masu. Příliš neopadá zájem ani o trvanlivé zboží.

Když už jídlo z dovozu, tak pizzu, burger nebo sushi

19.01.2020 | Trend dovozu jídel stoupá a už dávno nejde jen o hromadné objednávky velkých firem. Messengeři mají plné ruce práce i o víkendu. Nejvíce prý vozí pizzu, sushi nebo burgery.

Jak poznat maso z českého chovu?

19.11.2019 | Jedním ze způsobů, jak původ masa zjistit, je dívat se u pultu či regálu po označení CZ. To se nachází i na balení masa a má znamenat, že maso pochází od české firmy. Označení má však i svůj háček.

Je libo čerstvé potraviny přímo od farmáře? Zkuste bedýnkování

26.07.2019 | Nejste spokojeni s nabídkou ovoce a zeleniny v obchodech, kde si nemůžete čerstvostí být nikdy jisti? Potom můžete zkusit bedýnkový systém, který nabízí nový způsob nákupu těchto potravin. Trend nakupovat přímo od farmářů je totiž v České republice stále více populární.

Zvěřinové hody chutně a bezpečně

30.10.2015 | Dříve hlavní zdroj obživy, dnes pochoutka, kterou si dopřáváme jen jednou za čas. Zvěřina je maso velmi specifické, které potřebuje více péče než běžněji používané druhy, ovšem při dodržení základních pravidel se úsilí a čas strávený v kuchyni rozhodně vyplatí. Poradíme vám, kde zvěřinu (ne)kupovat, jak si s ní poradit po příchodu domů i jaké zdravotní benefity nám nabízí.

Penam vyrábí nový chléb Z jádra dobrý

12.10.2015 | Nově můžete zkusit Trojský chléb, Himalájský chléb, Alpský chléb a chléb Darken

Průzkum: Nejznámější značka kvality je Klasa

07.10.2015 | Při nákupu dává přednost označeným potravinám necelá desetina lidí, spíše se je snaží kupovat 28 procent respondentů.

Zelenina, která léčí i chutná

23.09.2015 | Pochytá bakterie, zdolá stres a zatočí s viry stejně bravurně, jako dá chuť a vůni jídlu, aby nám nakonec poskytla radost z krásných vlasů nebo přinesla rozkoš nejen gastronomickou. Někoho příliš pálí a štípe v očích, jinému vadí její výrazná chuť a vůně. Ale v každém případě bychom ji v pomyslném žebříčku životu prospěšných potravin s klidným svědomím zařadili hodně vysoko. Správně tušíte, že řeč je o cibuli.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.