Články se štítkem: mýty

Rostlinné a rybí tuky pomáhají méně, než se říká

22.03.2014 | Výsledky studie vyvrací další z rozšířených mýtů.

O mléku jen dobře, aneb o falešných poradcích

13.02.2014 | Vyjádření Státní veterinární správy k mýtům o mléce.

Kde se bere nedůvěra k jogurtům?

14.06.2013 | Je jogurt jen zahuštěná obarvená hmota, která ani neviděla mléko? Zeptali jsme se Josefa Dubna ze Státní veterinární správy ČR.

Tři nejčastější mýty o mléce

24.05.2012 | Češi nepatří se svou průměrnou roční spotřebou 47 litrů / rok na osobu mezi velké fanoušky mléka. V rámci Evropy se řadíme spíše k podprůměrným konzumentům. Z našich nejbližších sousedů jsou na tom hůře už jen Poláci.

Mýty o školních jídelnách

15.05.2012 | Kupují školní jídelny nekvalitní levné potraviny, protože na jiné nemají dostatek finančních prostředků? Vaří kuchařky stále stejné pokrmy dokola? Podívali jsme se na nejčastější mýty, které o veřejném stravování dětí kolují, a prodiskutovali jsme je s Bc. Annou Packovou, odbornou referentkou pro školní stravování.

Mýty o přílohách

15.05.2012 | Přemýšleli jste někdy nad tím, jak druh a kulinární úprava přílohy může ovlivnit nejen kalorickou hodnotu, ale i glykemický index potraviny?

Mýty o kávě

05.04.2012 | Světem koluje spousta mýtů o tom, jak je pití kávy škodlivé a jak nám může ublížit. Přitom spousta z nás bere kávu nejen jako nápoj, ale spíše jako společenskou událost a máme s ní spojené příjemné chvíle. A v podstatě to vypadá, že nám káva přináší mnohem více pozitiv, tak proč ji zatracovat.

Mýty o cereáliích

08.03.2012 | V rámci zdravého životního stylu a touze po štíhlé linie se v našich nákupních košících objevují různé druhy cereálií a müsli. Nejsou však cereálie jako cereálie. O tom, že některé cereálie mohou obsahovat dvakrát až třikrát více energie, ví bohužel jen málokdo.

Mýty o mase

08.02.2012 | Vyřadit vepřové maso, protože je moc tučné, a bát se kuřecího masa kvůli hormonům? Podívejme se na nejčastější mýty o mase.

Mýty o sacharidech

16.01.2012 | Spousta z nás se mylně domnívá, že sacharidy jsou pro náš organismus jed. Ne ale v případě, kdy zvolíme ty správné. Českým národem putuje spousta mýtů o účincích sacharidů na náš organismus. Pojďme se na ty nejčastější podívat.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.