Články se štítkem: hovězí maso

HOVĚZÍ VEVERKA: MASO TAK DOBRÉ, ŽE SI JEJ ŘEZNÍCI NECHÁVAJÍ PRO SEBE

13.09.2022 | Pokud si rádi pochutnáte na skvělém mase, tak byste určitě neměli minout to od privátní značky Authentic. Pro Košík ho připravuje i rodinná firma Petra Brejchy, která maso odebírá jen od ověřených farmářů a chovatelů.

ZRÁNÍ MASA: PROCES, DÍKY KTERÉMU NÁM CHUTNÁ

28.12.2021 | Zrání hovězího masa je přirozený proces, při kterém dochází vlivem enzymů ke štěpení svalových struktur. Glykogen (neboli takzvaný živočišný škrob) se mění na kyselinu mléčnou, která rozrušuje vazby mezi jednotlivými vlákny, uvolňuje se ztuhlost svalů a maso se stává měkčí a křehčí. Proces začíná asi třetí den po porážce, nejrychlejší je mezi sedmým a desátým dnem a pak se opět zpomaluje. Obvyklá doba zrání je 21 dní.

Průzkum cen v letácích: Za kolik si koupíte maso?

29.06.2021 | Obchodníci nasadili před začátkem grilovací sezony do letáků slevy na maso. V průměru je maso prodávané se slevou 23 procent, u vepřového jde pak o 26 procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční, která letáky přepravuje. Firma prozkoumala nabídku sedmi největších řetězců v týdnu do 23. června.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.