Články se štítkem: fazole

KOMENTÁŘ ODBORNÍKA: PROČ SI FAZOLE MŮŽETE DÁT KDYKOLI?

01.12.2022 | Fazole jsou velmi oblíbenou ingrediencí veganských a vegetariánských pokrmů, jelikož jsou dokonalým zdroj rostlinných bílkovin. Díky obsahu bílkovin pomáhají budovat svalovou hmotu, a díky vysokému množství rozpustné i nerozpustné vlákniny jsou např. vhodnou přílohou pro „masožravce“, kteří naopak nezařazují do svého jídelníčku dostatečné množství zeleniny.

Luštěniny nemusí nadýmat. Stačí do nich dát jednu z těchto čtyř věcí (anebo klidně všechny)

19.05.2021 | U typů luštěnin, které se namáčejí, můžete několikrát vyměnit vodu a důkladně je propláchnout. U všech ale můžete čarovat s bylinkami a kořením, které nejenže zmírní nadýmání, ale obohatí připravovaný pokrm o další chuťový vjem.

Najděte si cestu k fazolím, máte pro to minimálně tyto důvody

26.01.2021 | Fazole se řadí mezi hodnotné luštěniny obsahující významné množství bílkovin (cca 20g/100g), rozpustnou i nerozpustnou vlákninu (více jak 8g/100g) a malé množství tuku (0,5-1,5g/100g). Díky obsahu bílkovin pomáhají budovat svalovou hmotu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.