24.05.2015 | Okoun v těstíčku s rozmarýnem, co může být lepšího?
22.05.2015 | Pečená rajčata byste v kuchařkách minulého století hledali marně. Chuť teplých rajčat v české kuchyni zdomácněla až s pizzou. Když je doplníte jemnou náplní s trochou sýra a chuťově ostřejšími květy, nemusíte se výsledku obávat.
18.05.2015 | S jakým kvítím to králíkovi sluší v létě? Nahořklá chuť řebříčku okouzlí dospělé strávníky, ale pokud chcete králíka servírovat dětem, upravte poměr řebříčku a medu ve prospěch medu. Inspirací jsou svahy Středozemí, kde se dá každé býlí použít jako koření. Pečené maso lze jíst i studené.
15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.
15.05.2015 | Kuličky podáváme s tomatovou omáčkou a bazalkovým pestem nebo samostatně ke skleničce bílého nebo růžového vína od jezera Garda.
13.05.2015 | Vždy když oždibuji fialové šeříkové květy, vychutnávám si na nich spíš vůni než lehce svíravou chuť. Se svým úlovkem spěchám do kuchyně a shake piju, ještě než se stihne dotočit vlastní setrvačností. „Okamžiku, jak´s krásný, ach prodli jen.“ Myslívám si při tom.
12.05.2015 | Stačí pár ingrediencí a dobrota zpěvačky Alžbety Bartošové je na stole!
11.05.2015 | Recept slovenské herečky, zpěvačky a dabérky Alžbety Bartošové.
07.05.2015 | Tento lahodný nákyp podávejte ihned po vytažení z trouby.