recepty  

Zdravé latté s chutí skořice

Zdravé latté s chutí skořice

08.10.2014 Redakce

Hledáte alternativu ke kofeinovým nápojům? Zelená káva snižuje chuť k jídlu a zabraňuje ukládání tuku.

Ingredience:

½ čajové lžičky Zelené kávy se skořicí

vařící voda

mléko

cukr či med

Postup: Z vody a kávy připravíme silné espresso. Mléko si ohřejeme, osladíme vanilkovým cukrem, a když je horké, odlijeme půlku do vyšší sklenice. Po lžičkách přidáváme připravené espresso tak, aby se s mlékem nesmíchalo. Druhou část mléka našleháme šlehačem do jemné pěny, kterou doplníme sklenici až po okraj. Pro Caffé latte je vhodná káva s příchutí skořice, ale vyzkoušet můžete i zelenou kávu s kardamomem či kokosem. Podáváme s dlouhou lžičkou a brčkem.       


Mohlo by vás zajímat

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

HUSA NA MARTINA JAKO NUTNOST: S JABLKY, NEBO RADĚJI S KAŠTANY?

10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.

RÁMEN JAKO DÍLO NÁHODY + TIPY, JAK SI JEJ UVAŘIT I DOMA

25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.