09.03.2023 Jana Čiháková
Legendární plzeňská Hospoda Na Spilce s novým rokem rozjela tradici nedělních Pivovarských brunchů. Konají se v reprezentačních prostorech pivovaru Plzeňský Prazdroj a nabízejí vítanou možnost dosyta si užít neděli a načerpat potřebnou energii do nového týdne. Jarní brunch se koná 19. března od 11 do 15 hodin.
Tým zkušených profesionálů pod vedením šéfkuchaře Lukáše Holého připraví sladké, slané, teplé i studené delikatesy v duchu evropské kuchyně, včetně té středomořské. Na výběr tak budou například marinované krevety s bazalkovým pestem, marinované a nakládané mořské ryby a dary moře, pečený filet z lososa, krevety na česneku, grilovaný jeseter, ale také grilovaná kachní prsa či vepřová panenka sous-vide s omáčkou ze zeleného pepře. A co k tomu? Bude vše! Od mačkaných brambor s jarní cibulkou a smetanou, salátu Caesar, pečené a grilované zeleniny až po rozmarýnové grenaille. Chybět nebude ani sladká tečka – třeba Tiramisu, šlehané mascarpone nebo čokoládová pěna s čerstvým ovocem.
Cena 750 Kč/osoba zahrnuje také konzumaci nápojů: vody, kávy, piva Pilsner Urquell, Frisca, Birellu a speciálů z experimentálního pivovaru PROUD. Vzhledem k omezenému počtu míst na Pivovarském brunchi je doporučena předchozí rezervace.
30.05.2023 | Prvorepubliková česká značka Dynybyl rozšiřuje své portfolio jalovcových ginů o další příchuť, tentokrát s ovocnou sladkostí šťavnaté meruňky a broskve, která je hitem letošního léta. Novinka Dynybyl Gin Nectar propojuje svěží jalovcovou chuť originálního ginu v kombinaci s čerstvou vůní meruňky a broskve. Inspirováno českým sadem a lokálním ovocem.
26.05.2023 | Obchodní řetězce podle viceprezidenta Agrární komory ČR (AK) a generálního ředitele společnosti Úsovsko Jiřího Milka dlouhodobě diskriminují tuzemské výrobce potravin pomocí přemrštěných obchodních přirážek, nevýhodného umístění v regálech či nedoplňováním jejich zboží na pulty. "Každá nová smlouva znamená další slevu a vyšší marži pro obchod. Nikoliv nižší cenu pro zákazníka," řekl dnes Milek na sněmu AK v Olomouci.
01.06.2023 | Už Hippokrates věděl, že jahody vynikají léčivými účinky. Oproti citrusovým plodům například obsahují významný podíl vitamínu C, asi 62 miligramů ve 100 gramech, kromě toho jsou cenným zdrojem kyseliny listové a polyfenolů, které působí jako antioxidanty.