Z FRITÉZY DO TROUBY: HRANOLKOVÝ MEZNÍK, KTERÝ DOBYL SVĚT

Z FRITÉZY DO TROUBY: HRANOLKOVÝ MEZNÍK, KTERÝ DOBYL SVĚT

30.01.2023 Jana Čiháková

Znáte legendární hranolky, které se připravují pečením v troubě bez oleje? Přesně tak, jde o značku McCain, která doslova přepsala postup přípravy hranolků v českých domácnostech. Víte však o tom, že společnost McCain vznikla v Kanadě jako rodinná firma, a ještě i dnes čerpá ze svých „rodinných kořenů“? Společnost podporuje generace farmářů na celém světě a společně aplikují principy udržitelného a regenerativního zemědělství.

Společnost McCain, jak ji známe dnes, je globálním výrobcem kvalitních mražených hranolků a bramborových specialit. Na jejich přípravu používá jen ty nejlepší odrůdy brambor, které pěstuje podle principů udržitelného zemědělství. Jejich zpracování a výroba produktů probíhá pod přísnou kontrolou, aby byla dodržena ta nejvyšší kvalita oblíbených výrobků.

Příběh značky McCain se všakzačal psát už v roce 1957, kdy bratři McCainovi založili továrnu na výrobu hranolků v kanadském městě Florenceville. Pocházeli z farmářské rodiny, která se zabývala pěstováním brambor, a právě vědomosti několika generací pěstitelů bratři zúročili v nápadu vyrábět první mražené hranolky na světě.

O několik let později otevřeli první evropskou továrnu ve Velké Británii a po ní i další v Holandsku. Vždy si dali záležet na tom, aby továrny byly co nejblíž bramborových polí, zejména pro zachování čerstvosti plodin a efektivní využívání zdrojů. Následovala Francie, kde otevřeli továrnu s největší výrobní linkou na hranolky na světě. Dnes jsou křupavé hranolky McCain známé na celém světě. Společnost působí na 6 kontinentech, ve 160 zemích a zaměstnává více než 20 000 lidí.

V roce 1995 se dostaly hranolky McCain i do České republiky a staly se lídrem ve svém segmentu. V současnosti značka produkuje širokou škálu výrobků, které se hodí pro každou příležitost! Bramborové produkty společnost neustále inovuje tak, aby poskytly spotřebitelům ten nejlepší zážitek a radost z dobrého jídla. Značka McCain je držitelem dvou ocenění Czech Superbrands.

 


Mohlo by vás zajímat

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

ZDRAVÉ MLSÁNÍ PRO DĚTI: NONSENC, KTERÝ PŘITAHUJE RODIČE

05.04.2024 | Kdo dětem dává čokoládu, chipsy a slazené limonády, asi sám tuší, že se nejedná o to nejzdravější, co jim může nabídnout. Bohužel i ti, kdo dětem dopřávají zdánlivě zdravou stravu, mohou splakat nad výdělkem. Prostě i zde platí – není všechno zlato, co se třpytí. Řada potravin má kolem sebe auru zdravé výživy, ale důkladnější pohled na jejich složení nám odhalí o poznání smutnější realitu.

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.