recepty  

Vepřové závitky s olivami

Vepřové závitky s olivami

19.06.2015 Penny Market

Chtěli byste si dnes uvařit něco netradičního? Vyzkoušejte recept na lahodné vepřové závitky s olivami, všechny potřebné suroviny koupíte za příznivé ceny v Penny Marketu.

Ingredience: 4 plátky vepřové pečeně bez kosti (Dobré maso), sůl a pepř, 150 g oliv (zelených či černých, záleží na chuti), 50 g loupaných mandliček, 1 lžíce jíšky, 100 ml smetany Boni, olej

Postup: Plátky masa lehce rozklepeme, osolíme a opepříme. Pokrájené olivy smícháme s nasekanými mandlemi. Vzniklou směsí poklademe plátky pečeně, zavineme a sepneme jehlami či párátky.

V hlubší pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm závitky osmahneme ze všech stran. Podlijeme troškou vodou, zakryjeme poklicí a dusíme do měkka. Poté závitky vyjmeme a výpek zahustíme jíškou a smetanou. Krátce povaříme a dle chuti přidáme sůl a pepř.

 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

POLÉVKA JE GRUNT! TU NETRADIČNÍ UVAŘÍTE ZE SÝRA I ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA

30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.

MARINOVANÝ LILEK NA PYRÉ ZE ŽLUTÉ ČOČKY PODLE DAVIDA MÜLLERA + POSTUP

29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.