recepty  

Vepřové ramínko na kmínu s nastavovanou kaší

Vepřové ramínko na kmínu s nastavovanou kaší

23.03.2015 Pavel Hanuška

Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.

Doba přípravy: 95 minut, pro 4 osoby

 Ingredience: 800 g vepřového ramínka, 2 středně velké cibule, 4 stroužky česneku, kmín, sůl, jihotyrolský špek, 12 cherry rajčátek; kaše: 500g vařených brambor, 200g uvařených krupek

Postup: Vepřovou plec nakrájenou na 200 g kostky, cibuli nakrájenou na kostičky, nasekaný česnek, sůl a kmín promícháme a dáme péct na 150 °C doměkka (asi 90 min.). Po upečení maso vyjmeme a výpek propasírujeme přes jemnější cedník. Rajčata upečeme v troubě až do prasknutí. Servírujeme s nastavovanou kaší, přeléváme výpekem a zdobíme rajčátky a osmaženým jihotyrolským špekem.

foto Pavel Hanuška


Mohlo by vás zajímat

Mléčná pochoutka zpod peřinky

20.03.2015 | Jste zklamáni nabídkou mléčných výrobků v obchodech a žádný nemá přesně takovou chuť, jakou si pamatujete z dětství nebo z dovolené v Řecku či Francii? Obáváte se, že příprava domácího jogurtu musí být náročná na čas i energii? Ukážeme vám krok za krokem, že opravdu není čeho se bát a přípravu této nejen dětské pochoutky zvládnete i vy.

HUSA NA MARTINA JAKO NUTNOST: S JABLKY, NEBO RADĚJI S KAŠTANY?

10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.

Osud jménem ořechový dort

17.09.2015 | O tomhle dortu se u nás mluví často. Ne že bych ho pekla co chvíli, ale kdykoli se do toho pustím, akce se zkomplikuje a vzniká vtipná historka, kterou se můžou bližní bavit dosyta. Já se obvykle nesměji. Předem varuji – tohle dobrodružství ještě nikdy nedopadlo dobře. A nemyslím si, že vždy za to můžu jen já. Prostě osud.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.