Varování před výrobky La Ruche

Varování před výrobky La Ruche

09.09.2011 SZPI

Státní zemědělská a potravinářská inspekce obdržela prostřednictvím systému RASFF varování před pomazánkou z rajčat sušených na slunci, pomazánkou olivovo-mandlovou a dalšími výrobky francouzské společnosti La Ruche. Potraviny nebyly distribuovány do České republiky, není však vyloučeno, že si je přivezli turisté z návštěvy Francie nebo byly zakoupeny prostřednictvím internetového obchodu ze zahraničí.

V pomazánce byly nalezeny bakterie Clostridium botulinum typu A, produkující botulotoxin. Francie hlásí zatím 8 lidí s příznaky otravy.

SZPI důrazně varuje před konzumací výrobků firmy La Ruche 84300 Cavaillon (Francie), zejména značky Les délices de Marie Clarie, Terre de Mistral a Les secrets d´Anaïs. Bakterie byly identifikovány ve výrobcích s názvy „Tartinade de tomates séchées“ a „Tapenade verte aux amandes“, balení po 180g, šarže 112005, datum použitelnosti do 16/12/2012.

Seznam výrobků, jichž se varování týká:

 ZNAČKY „TERRE DE MISTRAL“ A „LE SECRET D'ANAIS“:

TAPENADE NOIRE

TARTINADE DE TOMATE SECHEES

TAPENADE VERTE

PESTO

ANCHOIADE

 

ZNAČKA „LES DELICES DE MARIE CLAIRE“:

TAPENADE NOIRE 180G

TAPENADE NOIRE AUX PIGNONS

TAPENADE NOIRE AU PISTOU

TAPENADE NOIRE AUX TOMATES SECHEES

TAPENADE VERTE

TAPENADE VERTE AUX AMANDES

TAPENADE VERTE AU THON

ANCHOIADE A LA PROVENCALE

ANCHOIADE DE MARIUS

TOMATES SECHEES A L'HUILE D'OLIVE

THOIONADE

DELICE DE TOMATES SECHEES AU PIMENT D'ESPELLETTE

TARTINADE DE TOMATES SECHEES

CAVIAR D'AUBERGINES

TARTINADE D'AUBERGINES SECHEES AU PIMENT DOUX

PESTO SAUCE AU PISTOU

POIVRONNADE

POICHICHADE

ARTICHONADE


Mohlo by vás zajímat

HUSA Z KAUFLANDU JAKO ČASOVANÁ BOMBA: NÁLOŽ PLNÁ SALMONELL

29.12.2023 | Další maso s bakteriemi, které způsobují salmonelózu, objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce v husách dovážených z Maďarska. Vzorek odebrali inspektoři v Kauflandu, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Inspekce zakázala tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu

03.02.2014 | Zkvašené ovocné pomazánky s plísní a larvami hmyzu.

POZOR NA TENTO ČESNEKOVÝ KABANOS! OBSAHOVAL NEBEZPEČNÉ LISTERIE

01.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje česnekový kabanos obsahující listerie od výrobce Zemědělská a.s. Krucemburk. Vyšetření ve Státním veterinárním ústavu Jihlava v produktu odhalilo bakterii Listeria monocytogenes. Výrobek byl proto vyhodnocen jako nevhodný k lidské spotřebě. Spotřebitelé, kteří jej mají doma, by kabanos neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě nákupu

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.