recepty  

Smažený okoun (pesce persico fritto)

Smažený okoun (pesce persico fritto)

24.05.2015 Šárka Škachová (www.gurmanka.cz)

Okoun v těstíčku s rozmarýnem, co může být lepšího?

Doba přípravy: 20 minut příprava + 12 minut tepelná úprava, pro 4 osoby

Ingredience: 750 g filetů z okouna, sůl, 2 vejce, 60 g hladké mouky, 100 ml piva, snítka rozmarýnu, olej na smažení

Postup: Filety očistíme, osušíme a pinzetou vyjmeme případné kůstky. V míse rozšleháme vejce, postupně přidáváme mouku a zašleháváme pivem, aby vzniklo hladké polotekuté těsto. V pánvi zahřejeme olej spolu s větvičkou rozmarýnu, aby se pěkně provoněl. Filety osolíme, protáhneme těstíčkem a smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Osmažené kousky okouna osušíme papírovou utěrkou od přebytečného oleje a podáváme s kouskem citronu.
     

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

DEN DĚTÍ JE TADY! OSLAVTE TO JAHODOVĚ: 3 RECEPTY PRO MALÉ I VELKÉ

01.06.2023 | Už Hippokrates věděl, že jahody vynikají léčivými účinky. Oproti citrusovým plodům například obsahují významný podíl vitamínu C, asi 62 miligramů ve 100 gramech, kromě toho jsou cenným zdrojem kyseliny listové a polyfenolů, které působí jako antioxidanty.

Vlámské roštěnky

17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!

Bavorský bramborový salát s podbělem

25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.