25.02.2014 Redakce
Dotaz: Jak nejlépe skladovat sýry a uzeniny?
Salámy a uzeniny se nejlépe uchovávají vakuově balené. Praktické jsou plastové krabice se vzduchotěsnými víčky.
Sýry skladujeme od salámů a uzenin odděleně, aby si uchovaly svou vlastní chuť a vůni.
Výrobky kupujeme pokud možno v celku – tak jim nejdéle vydrží aroma a čerstvost. Praktické krabičky skladování velmi usnadní. Z plastové krabice se vývěvou odčerpá vzduch a potraviny v ní tak vydrží mnohem déle.
05.05.2022 | Co mohou spotřebitelé dělat pro udržení mikrobiologické kvality minerálních, pramenitých a stolních vod; a pitné vody čerpané z vodovodního kohoutku?
22.02.2022 | Základní poučka napoví, že k rybímu masu se hodí především bílá vína. Jak ale vybrat správnou odrůdu? Každá ryba má své specifické vlastnosti, kterým musíme volbu vína přizpůsobit. Neklesejte na mysli, pomocí základních rad to zvládnete i bez sommeliérského kurzu.
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.