recepty  

Rybí knedlíčky (polpettine di pesce)

Rybí knedlíčky (polpettine di pesce)

15.05.2015 Šárka Škachová (www.gurmanka.cz)

Kuličky podáváme s tomatovou omáčkou a bazalkovým pestem nebo samostatně ke skleničce bílého nebo růžového vína od jezera Garda.

Doba přípravy: 1 hodina + 2 hodiny odležení + 30 minut tepelná úprava, pro 4 osoby

 Ingredience: 500 g očištěného masa z jezerních ryb (okoun, štika atd.), 100 g přírodního sýru (ricotta), 2 lžíce bylinek (petrželka, tymián, bazalka), olivový olej, ½ citronu, sůl, pepř, 70 g másla, 3 vejce, 100 g hladké mouky, 150-200 ml mléka, na obalení: mouka, vejce, jemná strouhanka

Postup: Kousky rybího masa s kůží a kostí podusíme několik minut v páře. Vychladlé kousky rozmělníme a spojíme s přírodním sýrem. Ochutíme nasekanými bylinkami, osolíme, opepříme a přidáme 1 lžíci olivového oleje, trochu citronové šťávy a strouhané kůry. Mléko zahřejeme s máslem a přidáme mouku, kterou dobře promícháme. Necháme lehce vychladnout a přidáme rozšlehaná vejce. Znovu promícháme. Osolíme, opepříme a přidáme rybí směs. Necháme pár hodin odležet v chladu. Ze směsi připravujeme malé kuličky, které obalujeme v mouce, vejcích a strouhance. Při přípravě si můžeme namočit ruce do oleje, aby se s těstem lépe pracovalo. Kuličky smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Salát s kaktusem a kozím sýrem

22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.

Jak připravit pravé fondue?

30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.