ROZJEĎTE SI STREETFOOD DOMA: RECEPTY, PO KTERÝCH SE BUDETE OLIZOVAT

ROZJEĎTE SI STREETFOOD DOMA: RECEPTY, PO KTERÝCH SE BUDETE OLIZOVAT

11.02.2022 McCain

Na chuťovky ze streetfoodových festivalů, bister a food trucků už nemusíte čekat. Přeneste si jídlo z venku rovnou do vašich obýváků a připravte si s vašimi přáteli pohodový večer se skvělým jídlem

KACHNÍ MASO NA ASIJSKÝ ZPŮSOB

PŘÍSADY:

2 kachní prsa s kůží

2 špetky mletého římského kmínu

2 špetky mletého sušeného zázvoru

olej na smažení

jarní cibulka

čerstvá chilli paprička

Hoisin omáčka 

POSTUP:

Nejprve kachní prsa omyjte a osušte papírovou utěrkou. Kůži nakrojte do mřížky. Důkladně je osolte a okořeňte mletým římským kmínem a zázvorem. 

Troubu předehřejte na 180 stupňů. 

Na rozpálenou pánev (ideálně litinovou) dejte orestovat obě masa kůží dolů, aby pustila tuk. Když začne zlátnout a samo se pustí pánve, obraťte ho a nechte zatáhnout i z druhé strany. 

Prsa přendejte na malý pekáček s pečícím papírem a dejte je (kůží nahoru) do trouby dopéct na cca 10 minut, tak aby se maso příliš nevysušilo a zůstalo růžové. 

V mezičase, kdy se pečou kachní prsa, připravte v troubě McCain hranolky Crispers podle návodu na obalu.

Dopečená kachní prsa před servírováním nakrájejte na tenké plátky, posypte nasekanou chilli papričkou a jarní cibulkou a přelijte je omáčkou Hoisin. Podávejte s V-hranolky Crispers.

KREVETY S KOPROVÝM DIPEM

PŘÍSADY

20 tygřích krevet

čerstvý zázvor

1 stroužek česneku

špetka chilli

olivový olej

1 lžička citrónové šťávy

sůl

pepř

Dip na hranolky:

1 balení hranolků 

krémová zakysaná smetana

čerstvý kopr

sůl

pepř

ledový salát

POSTUP:

Nejprve si připravte marinádu na krevety z olivového oleje, čerstvého zázvoru, česneku a chilli vloček. Marinádu osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.

Do směsi vložte oloupané a střívka zbavené tygří krevety a nechte marinovat asi 60 minut.

Hranolky McCain Crispers připravte dle návodu v troubě.

Namarinované krevety napíchejte na špejli či grilovací jehlu a grilujte z obou stran, až zrůžoví.

Nakonec si připravte dip ze zakysané smetany, nasekaného čerstvého kopru, soli a pepře. Krevety servírujte s hranolky, koprovým dipem a čerstvým ledovým salátem. 

TRHANÉ VEPŘOVÉ MASO S ČEDAREM

PŘÍSADY:

500 g vepřové krkovice

1 malá cibule

2 stroužky česneku

1 lžíce nakrájeného čerstvého zázvoru

2 lžíce rajského protlaku

1 lžička sladké papriky

1 lžička římského kmínu

1,5 lžíce hnědého cukru

200 ml vody

olej

sůl

pepř

strouhaný čedar

POSTUP

Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu. Nyní do hrnce přidejte sladkou papriku, římský kmín, rajský protlak a krátce vše společně restujte. Pozor, aby se směs nezačala připalovat! Poté ji zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí a dochuťte solí a pepřem. Pak omáčku rozmixujte tyčovým mixérem. 

Vepřovou krkovici po povrchu nakrojte do mřížky, osolte ji a do zářezů vetřete omáčku (trochu si nechte k podávání). Maso dejte péct na 3 hodiny při 120 stupních zakryté alobalem. Po této době maso odkryjte a dopékejte ještě cca 2 hodiny při 130 stupních. Upečené maso pomocí dvou vidliček roztrhejte na vlákna. 

Hranolky připravte dle návodu na obalu v troubě. Hotové křupavé hranolky servírujte s trhaným vepřovým masem, posypané strouhaným čedarem (ten můžete opéct pomocí flambovací pistole) a zbylou BBQ omáčkou. 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

JIDÁŠE, PERNÍČKY I MAZANEC: RECEPTY, I TIPY, JAK JE ODLEHČIT!

15.04.2022 | Velikonoce už klepou na dveře - nejvyšší čas se na ně náležitě připravit. Na barvení vajec ještě času dost, na pečení však nikoli. Udělejte si velikonoční perníčky, nadýchané jidáše nebo mazanec s ořechy!

JAKÉ PEČIVO VEDE V OBLÍBENOSTI? SPOTŘEBITELÉ MAJÍ JASNO

21.06.2022 | Podle Veroniky Wimmerové, jednatelky firmy Zeelandia, která dodává suroviny a přípravky pro pekaře a cukráře, se část zákazníků po pandemii do malých a středních pekáren bohužel nevrátila. Při covidu si totiž zvykli na větší jednorázové nákupy nebo na rozvoz on-line prodejců. Podle Zeelandie jsou obchodní řetězce nejrychleji rostoucím segmentem i díky tomu, že se snaží nabízet nové druhy pečiva v řemeslné kvalitě.

SNÍDANĚ KRÁLŮ: 7 TIPŮ NA SKVĚLÉ TOASTY

21.04.2022 | Chléb s máslem, šunkou, sýrem nebo salámem je jednou nejtypičtějších studených večeří. A ačkoli mu nelze vytknout, že není dobrý, shodneme se parně na tom, že jím už nikoho neohromíte. Studené večeře přitom nemusejí být nuda. I ve studené kuchyni panují trendy, které z nouzovky vytvoří dokonalý gurmánský zážitek.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.