recepty  

Recepty na rychlá a chutná jídla

Recepty na rychlá a chutná jídla

10.02.2016 Redakce

Pokud nechcete přípravou jídla strávit soustu času, mohou vás inspirovat následující recepty Dione. Plněné cukety budete mít za hodinku hotové a spolehlivě vás nasytí. Když je pokaždé ochutíte jiným kořením nebo podáte jinou přílohu, budou vás dlouho bavit.

Základní recept na plněné cukety

Suroviny: 6 středně velkých cuket, 1 balení Exclusive polévkové směsi Dione 350 g, 500 g mletého masa, 2 vejce, sůl, koření dle chuti

Postup: Cukety si omyjte, rozpůlte a lžící vydlabejte měkký střed se semínky. Potom smíchejte mleté maso s Exclusive polévkovou směsí Dione. Vzniklou směs okořeňte a přidejte do ní vejce. Rovnoměrně s ní naplňte vydlabané cukety. Naplněné cukety pečte ve vyhřáté troubě 40 minut. Podávat je můžete s vařeným bramborem nebo třeba bramborovou kaší.

Pudinková roláda s jahodami Dione Extra.
Suroviny:
6 vajec, 1 balení Jahod Dione Extra 750g, 15 dkg cukru moučka,
15 dkg hladké mouky, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 15 dkg másla

Postup: Začněte tím, že si ze žloutků a cukru vyšleháte pěnu. Do té pak přidejte hladkou mouku, vznikne vám tak těsto. Z bílků potom ušlehejte sníh, který lehce vmíchejte do těsta. Plech vyložte pečícím papírem a těsto na něj rozetřete. Dejte péct do trouby při 180° C na asi 10 min. To je přesně doba na přípravu náplně do rolády. Uvařte vanilkový pudink, do kterého po vychladnutí vmíchejte měkké máslo. Těsto po vychladnutí namažte připravenou pudinkovou náplní, na kterou ještě pokládejte na půlky nakrájené jahody Dione Extra.

Opatrně vše zatočte do rolády a dejte ztuhnout do lednice. Potom roládu krájíte na plátky. Pokud máte doma mátu nebo meduňku, můžete dezert ozdobit čerstvými bylinkami.

Značka Dione nabízí kromě ovocných a polévkových směsí i různé zeleninové směsi, které při přípravě jídel oceníte každý den.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

MEDOVÝ ŘÍZ: RECEPTY, KTERÉ SI ZAMILUJETE

20.02.2023 | Ne nadarmo se říká, že med je tekuté zlato. Je doslova napumpován celou škálu zdraví prospěšných látek. Zároveň je zdrojem bílkovin, a i zásobárnou minerálních látek. Když se k tomu přidají ceněné enzymy, aminokyseliny a fakt, že je pro tělo příznivějším sladidlem než cukr, vzniká všestranně výhodná surovina, ze které je jen radost vařit a péct.

DEJTE SI RÝŽI S KREVETAMI: TIP NA LEHKOU VEČEŘI

02.12.2022 | Víte, že když rýži uvaříte "al dente", snížíte její glykemický index, takže vás zasytí na delší dobu? Když k ní přihodíte pár skvělých krevet, rázem dostanete výživově vydatnou večeři, nebo oběd, po kterých vám nebude těžko.

DEJTE SI »HRANY«: 6 RECEPTŮ OD FOOD BLOGGERŮ, KTERÉ VÁS VYZDVIHNOU NA OLYMP

13.03.2023 | Určitě souhlasíte, že skvělé jídlo má být připravené s láskou. Zejména pak, když ho chystáme pro naše blízké. Už dávno však neplatí, že byste kvůli výborným pochoutkám měli strávit hodiny v kuchyni. S hranolky a chutnými nápady na rodinné recepty strávíte v kuchyni minimum času a zároveň se budou na vaše kulinářské umění pět ódy!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.