Prošlá debrecínská pečeně

Prošlá debrecínská pečeně

16.02.2012 SZPI

Při kontrole vykonané inspektory Státní zemědělské a potravinářské inspekce dne 14.02.2012 v provozovně AHOLD Czech Republic, a.s., na ul. Nádražní v Blansku bylo zjištěno, že krájený výrobek „Pečeně debrecínská“, nabízený v obsluhovaném úseku, je označen nesprávným datem použitelnosti. Potravina, která měla být podle výrobce spotřebována do 11.2.2012, byla označena datem o pět dní pozdějším.

Téměř půl kilogramu debrecínské pečeně bylo nakrájeno z původního většího balení, jehož zbytek inspektoři objevili ve skladu provozovny. Přitom zjistili, že uvedené datum použitelnosti neodpovídá údajům na etiketě krájeného a v prodejně baleného výrobku.

Do oběhu tak byl uváděn masný výrobek s prošlým datem použitelnosti a za použití klamavé obchodní praktiky, spočívající v označení nepravdivým údajem o době použitelnosti při prodeji.

SZPI zakázala uvádět toto zboží do oběhu a s provozovatelem bude zahájeno správní řízení o uložení pokuty.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Potraviny Klasa uspěly u kontrol bez výjimky

29.01.2014 | Potraviny se značkou Klasa, které loni prošly kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), jsou bez výjimky takové, jaké je výrobci deklarují.

POZOR NA TENTO ČESNEKOVÝ KABANOS! OBSAHOVAL NEBEZPEČNÉ LISTERIE

01.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje česnekový kabanos obsahující listerie od výrobce Zemědělská a.s. Krucemburk. Vyšetření ve Státním veterinárním ústavu Jihlava v produktu odhalilo bakterii Listeria monocytogenes. Výrobek byl proto vyhodnocen jako nevhodný k lidské spotřebě. Spotřebitelé, kteří jej mají doma, by kabanos neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě nákupu

Nejvíc problémové jsou čokolády, ovoce a medy

27.02.2014 | SZPI uskutečnila v roce 2013 celkem 35 686 plnohodnotných kontrol.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.