Pozor na mléčné pudingy s nebezpečným peroxidem od společnosti FrieslandCampina Germany GmbH

Pozor na mléčné pudingy s nebezpečným peroxidem od společnosti FrieslandCampina Germany GmbH

19.02.2011 zdroj: SZPI

SZPI varuje spotřebitele před nebezpečnými potravinami Prostřednictvím Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF) obdrželo Národní kontaktní místo pro RASFF informaci o distribuci nebezpečných potravin na území ČR. Jedná se o mléčné pudingy: Landliebe Grießpudding Traditionell a Landliebe Grießpudding Zimt (datum minimální trvanlivosti 10. 03. 2011, hmotnost 150 g) a Landliebe Grießpudding Traditionell, Landliebe Grießpudding Zimt, Landliebe Grießpudding Milchschokolade a Landliebe Grießpudding Vanille (datum minimální trvanlivosti 04. 03. 2011, hmotnost 150 g). Výrobcem je společnost FrieslandCampina Germany GmbH.

Tyto výrobky mohou obsahovat peroxid vodíku, který je nebezpečný lidskému zdraví. Informace, které SZPI obdržela, byly okamžitě postoupeny Státní veterinární správě ČR (SVS), která zahájila šetření u společnosti Alimpex Food a.s., která výrobky v ČR distribuuje.

SZPI nyní čeká na výsledky šetření SVS, zda byly tyto výrobky distribuovány do tržní sítě. Vzhledem k závažnosti celého případu a z důvodu předběžné opatrnosti varuje SZPI spotřebitele před konzumací těchto pudingů.

Zdroj: Petra Hoferková, oddělení komunikace, 19.2.2011


Mohlo by vás zajímat

TAKOVÉ ŠKVARKY NECHCETE: VETERINÁŘI NAŠLI PROŠLÉ KŮŽE NA OLOMOUCKU

10.10.2023 | Více než 1300 kilogramů zamražených vepřových kůží s prošlým datem použitelnosti objevili veterinární inspektoři při kontrole ve skladu potravin u Litovle na Olomoucku. Zdravotně závadné kůže proto znehodnotili barvou a nařídili jejich likvidaci na náklady provozovatele, kterému za tento prohřešek hrozí ve správním řízení pokuta až 50 milionů korun.

SZPI zjistila potravinu s anabolickým steroidem

21.03.2014 | Nebezpečný doplněk stravy na trhu.

Mák s opiem

04.02.2014 | SZPI odhalila nadlimitní hodnoty opiového alkaloidu morfinu v máku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.