Personál prodejen s potravinami dostane mimořádné odměny

Personál prodejen s potravinami dostane mimořádné odměny

11.03.2021 Jana Čiháková

Řetězce Kaufland a Lidl, které oba patří do německé maloobchodní skupiny Schwarz, vyplatí zaměstnancům s březnovou výplatou mimořádnou odměnu až 4000 korun. Kaufland za bonus pro pracovníky operativního provozu, včetně brigádníků, obou logistických center a vlastního masozávodu vydá 57 milionů korun. Lidl do odměn investuje 37 milionů korun.

Firmy o to dnes informovaly v tiskových zprávách. Řetězec Albert připravil pro pracovníky speciální odměnu 4000 korun naposledy ve mzdě za prosinec. Mimořádné bonusy v souvislosti s pandemií koronaviru vyplácely loni i další potravinářské sítě.

Kaufland loni v březnu investoval do speciálního bonusu zaměstnancům za práci ve složitých podmínkách způsobených pandemií 50 milionů korun. Na další odměnu, kterou vyplatil v listopadu, vynaložil 55 milionů korun. Firma v České republice zaměstnává zhruba 23 500 lidí.

I v případě Lidlu se mimořádný bonus v březnové mzdě bude týkat pracovníků i brigádníků v prodejnách a logistických centrech. Jeho výše bude záviset na počtu odpracovaných hodin. Firma loni do odměn a benefitů investovala asi 100 milionů korun. Pracuje pro ni na 12 000 lidí.

Pozadu nezůstanou ani jiné řetězce

Albert provozní zaměstnance plánoval za prosinec odměnit bonusem 1000 korun, na začátku ledna přidal další 3000 korun. Na tuto odměnu, která byla loni třetí vlnou mimořádných bonusů, vynaložil desítky milionů korun. Zaměstnancům od ledna zvýšil mzdy minimálně o tři procenta. Společnost má asi 17 000 pracovníků.

Společnost Billa odměnila loni zaměstnance až 7000 korunami. Stejně jako Albert od ledna zvýšila mzdy alespoň o tři procenta. Pro Billu pracuje zhruba 6500 lidí.

Penny Market loni na mimořádných příplatcích a odměnách v souvislosti s pandemií vyplatil na 100 milionů korun. Mzdy pracovníkům v prodejnách i logistických centrech zvýšil od března v průměru o tři procenta. Zaměstnává zhruba 5800 lidí.

Podle portálu Platy.cz si český prodavač vydělá od 18 000 Kč po 37 000 korun měsíčně v závislosti na regionu a zaměstnavateli. Průměrná mzda v ČR podle Českého statistického úřadu ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku meziročně vzrostla o 6,5 procenta na 38 525 korun.

Zdroj ČTK, foto shutterstock


Mohlo by vás zajímat

OBCHODY BUDOUCNOSTI PŘÍCHÁZEJÍ! TEN PRVNÍ UŽ MAJÍ V HRADCI

21.03.2024 | V Hradci Králové vznikl unikátní obchod „Vše Za“ od společnosti SamoBot, která bezobslužné technologie vyvíjí a testuje. Provozuje zde nonstop otevřenou samoobslužnou prodejnu, kde s běžným provozem pomáhá AI řešení Food Save od české společnosti Analytics Data Factory. Co všechno umí?

VĚDCI: PŮDA JE PLNÁ PESTICIDŮ, ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI ZA TO ALE NEMOHOU

08.04.2024 | Výsledky ukázaly, že v zemědělsky využívané krajině se koncentruje a šíří poměrně velké množství pesticidů, z nichž některé mohou mít významný dopad na biologickou rozmanitost a zároveň jsou výrazně rizikové i pro člověka. Z velké části se ovšem nejednalo o látky aplikované samotnými farmáři.

ZDRAVÉ MLSÁNÍ PRO DĚTI: NONSENC, KTERÝ PŘITAHUJE RODIČE

05.04.2024 | Kdo dětem dává čokoládu, chipsy a slazené limonády, asi sám tuší, že se nejedná o to nejzdravější, co jim může nabídnout. Bohužel i ti, kdo dětem dopřávají zdánlivě zdravou stravu, mohou splakat nad výdělkem. Prostě i zde platí – není všechno zlato, co se třpytí. Řada potravin má kolem sebe auru zdravé výživy, ale důkladnější pohled na jejich složení nám odhalí o poznání smutnější realitu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.