Nelegální výrobna v Praze 4

Nelegální výrobna v Praze 4

19.01.2012 SZPI

SZPI ve spolupráci s Policií České republiky provedla kontrolu v prostorách používaných k nelegální výrobě v Praze 4, Na Borovém 4/341. Při ní bylo zjištěno, že provozovatelé, kteří vyrábí rýžové závitky s masem pro odběratele v tržnici Saparia, nemají příslušná oprávnění k činnosti (živnostenské listy).

Hygienické podmínky ve sklepních prostorách, v nichž se výrobna nachází, byly zcela nevyhovující.

SZPI na místě uložila zákaz uvádět do oběhu 2 472 kg rýžových závitků a zbývající nezpracované suroviny, tedy asi 500 kg rýže a 100 kg masa. Inspekce také zakázala další používání těchto prostor k potravinářské výrobě. Zadržené potraviny budou předány k likvidaci do kafilérie.

O tomto zjištění již bylo informováno místně příslušné pracoviště veterinární správy.

policie

policie2

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

POZOR NA TENTO ČESNEKOVÝ KABANOS! OBSAHOVAL NEBEZPEČNÉ LISTERIE

01.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje česnekový kabanos obsahující listerie od výrobce Zemědělská a.s. Krucemburk. Vyšetření ve Státním veterinárním ústavu Jihlava v produktu odhalilo bakterii Listeria monocytogenes. Výrobek byl proto vyhodnocen jako nevhodný k lidské spotřebě. Spotřebitelé, kteří jej mají doma, by kabanos neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě nákupu

Plesnivé bambusové výhonky

04.06.2014 | Zásilka bambusových sterilovaných výhonků z Vietnamu nebyla vpuštěna do oběhu. Obaly byly poškozeny a zaplísněny.

Mák s opiem

04.02.2014 | SZPI odhalila nadlimitní hodnoty opiového alkaloidu morfinu v máku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.