NA TRHU JE PIZZA Z ŘAS - DÁTE SI?

NA TRHU JE PIZZA Z ŘAS - DÁTE SI?

01.07.2022 Jana Čiháková

Pizza Natura představuje svou zelenou pizzu, která je z celého portfolia nejzdravější. Co je zelené je přeci zdravé. Pizza Super Green obsahuje pouze 37% bezlepkové mouky. Vše ostatní je jen zelenina, sinice spirulina a řasa chlorella. Její zdraví prospěšné hodnoty jsou unikátní, a proto nesmí chybět ve zdravé pizze.

„Těsto připravujeme z cukety, špenátu, spiruliny, chlorelly a bezlepkové mouky. Díky tomu je samotný korpus sytě zelený. Nepoužíváme žádné umělé ani průmyslově vyráběné přísady nebo barviva. Dbáme na kvalitu surovin a díky své receptuře, kterou jsem dotahovala k dokonalosti několik měsíců, vzniká zelená Pizza Super Green se sníženým obsahem tuku, soli, sacharidů a současně je velmi bohatá na vlákninu,“ dodává majitelka, srdce a duše celé Pizza Natura Anna Brožková.

Chuť těsta podtrhává potřené pesto ze zelených oliv, které si tým Pizza Natura sám vyrábí. Pak už následuje chutná ozdoba pizzy v podobě čerstvých zralých farmářských rajčat, šťavnaté cukety, svěžím špenátem, zelenými olivami a alternativou veganské mozzarelly.  Pizza Super Green se prodává v chlazené či mražené podobě. V obou variantách platí nutnost upečení v rozehřáté troubě cca 8 minut. „V letních měsících zkuste pizzu připravit na grilu. Stačí ji umístit na pečící papír a případně kámen. Díky vysoké teplotě okraje pizzy krásně křupou, a přitom je neuvěřitelně šťavnatá,“ dodává Anna Brožková.

„Chlorella a spirulina jsou prospěšné lidskému organismu. Jejich účinek je známý již miliardy let. Avšak poprvé v pizze, a navíc vzniká plnohodnotný oběd či večeře, která chutná a současně prospívá tělu,“ dodává výživová poradkyně PhDr. Olga Huspeková.


Mohlo by vás zajímat

BOJUJETE S PŘÍJMEM VLÁKNINY? ZKUSTE TYTO TIPY

16.02.2024 | Podle průzkumů má většina lidí problém splnit hodnotu doporučeného denního příjmu vlákniny, který se pohybuje okolo 30 g/den pro dospělého člověka. Našemu trávicímu traktu však dělá dobře, když vlákninu zařazujeme průběžně a pravidelně. Tady je 6 tipů z praxe, kterými se můžete inspirovat a hned zítra jeden z nich vyzkoušet.

ZDRAVÉ MLSÁNÍ PRO DĚTI: NONSENC, KTERÝ PŘITAHUJE RODIČE

05.04.2024 | Kdo dětem dává čokoládu, chipsy a slazené limonády, asi sám tuší, že se nejedná o to nejzdravější, co jim může nabídnout. Bohužel i ti, kdo dětem dopřávají zdánlivě zdravou stravu, mohou splakat nad výdělkem. Prostě i zde platí – není všechno zlato, co se třpytí. Řada potravin má kolem sebe auru zdravé výživy, ale důkladnější pohled na jejich složení nám odhalí o poznání smutnější realitu.

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.