Masové speciality k hokeji

Masové speciality k hokeji

28.04.2015 Redakce

Hokejové mistrovství světa se nezadržitelně blíží. Ochutnejte masové pochoutky, které jsou je sledování nelítostných soubojů jako stvořené.

Hovězí tatarák

Ingredience (4 porce):

500 g kvalitního, zcela čerstvého a libového hovězího masa K-Purland

4 krajíce staršího chleba

4 čerstvé žloutky

4 stroužky česneku

2 lžíce kaparů

2 malé šalotky nebo cibulky

2 sterilované kyselé okurky

1 lžička omáčky worcester

1 lžička dijonské hořčice

3 lžíce oleje

sůl, pepř

Postup:

Kapary, okurky i oloupané šalotky nasekáme na co nejmenší kostičky. Maso si přendáme na pracovní desku a nejprve jej nakrájíme na kostky. Kostky poté ostrým nožem nasekáme na co nejjemnější kousíčky. Postupujeme pečlivě a maso takto postupně rozsekáme několikrát po sobě, dokud nevytvoří jednolitou směs. Maso přendáme do mísy, přidáme kapary, šalotku, okurky, hořčici a worcester a pořádně promícháme, dokud se všechny ingredience s masem nespojí. Osolíme, opepříme, zakryjeme a dáme do lednice. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a postupně na něm opečeme krajíce chleba do tmavě zlatavé barvy. Hotový tatarák rozdělíme na 4 porce. Do každé pak uděláme důlek, do kterého vyklopíme žloutek. Podáváme s topinkami a podle chuti i se stroužkem česneku.

 

ham

 

Hamburger

Ingredience (4 porce):

1 balení hamburgeru K-Purland (po 4 kusech)

4 housky/žemle na burger

2 rajčata

4 listy ledového salátu

4 plátky osmažené cukety

1 červená cibule

4 plátky opečené slaniny

domácí majonéza, domácí kečup, řeřicha na zdobení

Postup:

Hovězí maso na hamburgery opečeme z obou stran na pánvičce nebo připravíme na grilu. Rozkrojíme housky, spodní díl potřeme majonézou a poklademe plátky dokřehka opečené slaniny. Na slaninu dáme opečené nebo ogrilované hovězí maso a dále vrstvíme list ledového salátu, plátky rajčat, tenká kolečka cibule a plátky cukety. Vrchní díl housky potřeme domácím kečupem a přiklopíme. Jemně posypeme řeřichou a servírujeme.

 

 

 

kl

 

Klobása v bagetce a domácí hranolky

Ingredience (4 porce):

1 balení staročeské klobásy K-Purland (po 4 kusech)

4 bagety

2 velká rajčata

2 menší cibule

4 nakládané okurky

domácí majonéza, domácí kečup

5 velkých brambor

Postup:

Klobásy jemně nařízneme nožem po obou stranách, pak je opečeme na pánvičce nebo připravíme na grilu. Oškrábeme brambory, omyjeme a nakrájíme na hranolky, které osmažíme na pánvičce z obou stran. Nakrájíme si na drobné kousky rajčata, cibuli a okurky. Rozkrojíme housky a z obou stran je opečeme. Na spodní díl namažeme kečup a posypeme ho nakrájenými kousky cibule, okurky a rajčat, poté položíme navrch opečenou či ogrilovanou klobásu. Druhou polovinu housky potřeme domácí majonézou a přiklopíme.

Masové produkty značky K-Purland zakoupíte například v prodejnách Kaufland.


Mohlo by vás zajímat

DEN DĚTÍ JE TADY! OSLAVTE TO JAHODOVĚ: 3 RECEPTY PRO MALÉ I VELKÉ

01.06.2023 | Už Hippokrates věděl, že jahody vynikají léčivými účinky. Oproti citrusovým plodům například obsahují významný podíl vitamínu C, asi 62 miligramů ve 100 gramech, kromě toho jsou cenným zdrojem kyseliny listové a polyfenolů, které působí jako antioxidanty.

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.