LEVANDULE JEN NA OKRASU? VĚČNÁ ŠKODA, UKRÝVÁ ZDRAVÍ PROSPĚŠNÉ LÁTKY

LEVANDULE JEN NA OKRASU? VĚČNÁ ŠKODA, UKRÝVÁ ZDRAVÍ PROSPĚŠNÉ LÁTKY

22.06.2022 KOŠÍK

V levandulovém údolí se, jak už název napovídá, zaměřují na produkci všemožných výrobků z levandule, kterou pěstují v Chodouni, vesničce situované mezi CHKO Křivoklátsko a Českým krasem.

Dvěma kamarádkám od dětství a vystudovaným zdravotním sestrám Heleně a Mileně se tady podařilo vybudovat největší levandulové pole u nás. A to navíc v bio kvalitě! Sebraly znalosti, zkušenosti a receptury bylinkářů a léčitelů a vybudovaly unikátní manufakturu na zdravou výživu a další produkty s chodouňskou levandulí.

Mezi levandulovými produkty najdeme super potraviny a produkty zdravé výživy podporující imunitu, obsahující přírodní antioxidanty a antibiotika, ale také produkty s bio konopím, blahodárnými omega 3 kyselinami a s mnoha bylinami. Potěší tak nejen pestrostí a vůní, ale zároveň mohou pomoci se zdravotními problémy, únavou, nedostatkem energie, bolestmi hlavy, nespavostí nebo pálením žáhy, bolestmi břicha, špatnou náladou a mnohým dalším.

Mezi pochoutky z Levandulového údolí patří levandulový med, který se vyznačuje vysokou kvalitou a skvělou chutí. Složení je čistě přírodní bez jakékoli přidané chemie – jen květový med a levandule. Je ideální ke skvělé snídani nebo svačině pro děti i dospělé třeba na chleba. Díky jeho znamenité chuti je nejlepší si ho užít jen tak. Do čaje je ho škoda.


Mohlo by vás zajímat

CO BY VÁM UVAŘILA UMĚLÁ INTELIGENCE? PRVNÍ JÍDLO JE TADY!

25.03.2024 | Kreativita a um šéfkuchaře, to jsou základní atributy kvalitního gastronomického podniku - ovšem jen do té doby, než žezlo v kuchyni přebere umělá inteligence. Nutno uznat, že její pokrm je dotažený do detailu a co víc - může jej ochutnat skutečně každý.

FARMÁŘSKÉ TRHY JSOU V PLNÉM PROUDU! SVS ZAHAJUJE ČETNÉ KONTROLY

04.04.2024 | S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa (SVS) proto směřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy jsou zajisté přínosem pro spotřebitele i malovýrobce. Na druhou stranu však přinášejí také zvýšená rizika z hlediska hygieny potravin. I proto jsou každoročně pod důsledným dohledem úředních veterinárních lékařů. V loňském roce provedla SVS na trzích 397 kontrol (v roce 2022 jich bylo 401). Podíl kontrol se závadou meziročně klesl o tři procenta na 16 procent.

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.