29.05.2023 Jana Čiháková
Nové menu, anebo skvělý tip na výlet našemu oku neunikají. Co jsme pro vás vybrali za květen?
O víkendu 20. až 21. května se otevírá v hale 17 Holešovické tržnice LEMARKET. Kromě kurátorského výběru lokálních tvůrců bude na místě i spousta aktivit pro celou rodinu, například malá tradiční pouť plná kolotočů, her a dalších aktivit. Ke každé správné pouti navíc patří cukrová vata a všechny děti ji od nás dostanou ke vstupu zdarma. Hala 17 Holešovické tržnice je pro LEMARKET nový prostor. Budova nabízí dvě členitější patra, přičemž ve spodní části se usídlí mimo jiné LEMARKET bar ve spolupráci s vybavením pro obchody a kavárny JISKRA design, samostatná místnost ve vrchním patře pak bude pod taktovkou designového concept storu Ones. Již tradičně na místě nebude chybět občerstvení od vybraných lokálních podniků, jako je káva Onesip coffee či limonády Herbert sirupy. Více na www.lemarket.cz.
Kuchařský tým restaurace Zlatý kohout v Pytloun Grand Hotelu Imperial v Liberci připravil pod vedením šéfkuchaře Jakuba Rumana pro své hosty zcela nové á la carte menu. Těšit se můžete například na grilovanou hovězí picanhu z Ekofarmy Tanvald a batátovým pyré a guacamole máslem, červenou řepa a dýni hokaido s kozím sýrem z Farmy Pěnčín, či hovězí Flap steak podávaný se zkaramelizovaným ananasem a grenaillemi. Restaurace Zlatý kohout se specializuje na prvotřídní a vždy čerstvé suroviny, které nakupuje ráno a během dne prodává. Nachází se v moderním a jedinečném prostředí Pytloun Grand Hotelu Imperial s luxusním designem v samém centru Liberce. Více na www.pytloungrandhotelimperial.cz/cs/restaurace/.
26.09.2023 | Plýtvání potravinami se stalo v posledním desetiletí jedním z hlavních celospolečenských témat. Týká se všech článků řetězce, a to od primární produkce až po konečného spotřebitele. Darování potravin ze supermarketů je již řadu let samozřejmým standardem, nyní se pozornost přesunula na možné darování hotových jídel z gastroprovozů. Jak zachránit alespoň část z tisíců tun, které zde přijdou nazmar?
28.09.2023 | Zhruba čtyři desítky lahví whisky, které se loni našly na zámku Blair Castle ve Skotsku, jsou nejspíš nejstarší dochovanou whisky na světě. Historické bádání a datování pomocí uhlíkové metody ukázaly, že destilát zřejmě pochází z 30. let 19. století a že se možná na zámku podával i v době, kdy ho v roce 1844 navštívila královna Viktorie se svým manželem, princem Albertem, napsal server BBC.
20.09.2023 | Náklady na stravování jsou patrně stále tou nejzásadnější položkou v dovolenkovém rozpočtu – zvlášť rozhodnete-li se cestovat za české hranice bez programu all – in anebo alespoň polopenze. Ovšem i zdánlivě levná dovolená se vám může parádně prodražit a naopak…