Ještě nikdy se vám nepovedly domácí housky? Tak zkuste tento recept!

Ještě nikdy se vám nepovedly domácí housky? Tak zkuste tento recept!

14.04.2021 Jana Čiháková

Nad čerstvé pečivo není, a když je navíc vytažené z domácí trouby, jen se po něm zapráší. Příprava není složitá, těsto nemusíte nechat ani kynout. Není se čeho bát. Pusťte se do přípravy klidně ještě dnes - večeře, za kterou sklidíte úspěch, je zaručena.

Budete potřebovat:

500 g hladké mouky

50 g oleje (může být sádlo)

250 ml vody

10 g soli

25 g droždí

vajíčko

mák na posypání

Postup:

Všechny suroviny smícháme a uhněteme vláčné těsto. Umotáme pletýnky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pletýnky dáváme dál od sebe, protože při pečení zdvojnásobí svůj objem.

Potřeme vajíčkem a posypeme mákem. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C cca 12–15 minut.

Zdroj a foto: Pernerka

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: ŠUNKA PLNÁ NEBEZPEČNÝCH LISTERIÍ NA TRHU

22.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje krůtí šunku od výrobce LE&CO-Ing. Jiří Lenc, s.r.o. kvůli obsahu bakterie Listeria monocytogenes. Výrobek prodávaly pod dvěma různými obchodními názvy obchodní řetězce Tesco a Globus. Spotřebitelé, kteří mají šunku doma, by ji neměli konzumovat a mohou ji vrátit v místě nákupu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.