Jaro plné svěžích chutí

Jaro plné svěžích chutí

24.02.2015 Redakce

Mnozí z nás považují čaj za typický zimní nápoj, jehož hlavní funkcí je především zahřátí. S prvními jarními paprsky máme ale tendence čaje opouštět. Víte ale, že lze s čaji vykouzlit jedinečné jarní nápoje plné svěžích chutí? Stačí sáhnout po různých druzích ovoce, sáčku kvalitního černého čaje a dát přípravě čaje jiný rozměr.

Nechte se inspirovat netradičními recepty na svěží jarní nápoje, které přináší značka kvalitních čajů Lipton. Nepotřebujete k tomu nic víc, než balení kvalitního černého čaje, citrusové ovoce a kousky skořice. I z tak mála lze připravit chutný nápoj, který svou svěžestí právě na jaře povzbudí.

 

Doušek plný ovoce

Budete potřebovat:

250 ml černého čaje Lipton

3 plátky grapefruitu

2 plátky pomeranče

2 plátky citronu

20 ml grenadiny

Sáček černého čaje zalijte čerstvě uvařenou vodou a nechte louhovat dle návodu. Přidejte ovoce a grenadinu. Promíchejte, aby se všechny ingredience důkladně spojily.


Tip k servírování: Vrch sklenic, ve kterých budete drinky podávat, potřete plátky grapfruitu po celém obvodu a obalte jej ve třtinovém cukru.


Přesně jako jablkový koláč

Budete potřebovat:

180 ml černého čaje Lipton

60 ml jablečného džusu nebo moštu

1 kousek celé skořice


Sáček černého čaje zalijte čerstvě uvařenou vodou a nechte louhovat dle návodu. Přidejte jablečný džus (nebo mošt), skořici a případně i trošku cukru. Na 5 minut ještě ohřejte, ale nepřivádějte k varu.

Tip k servírování:Pokud vám ze zimy zbyly nějaké sušené křížaly, přidejte je do hrnečku s nápojem a skořicí.

 

Tip:

Lipton Yellow Label v každém ze sáčku ukrývá čajové lístky nejvyšší jakosti z nejvýznamnějších plantáží světa. Díky této delikatese se můžete kdykoliv přenést do exotických zemí světa jako je Ceylon, Keňa či Jáva, kde se čajovníky pro jeho výrobu pěstují. Nejmladší lístky rostlin jsou s největší péčí ručně sbírány a opatrně sušeny tak, aby vytvořily silné čajové aroma a velmi delikátní chuť.

 


Lipton Yellow Label obsahuje 25 čajových sáčků a je k dispozici za maloobchodní doporučenou cenu 36,90 Kč.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

TRADIČNÍ ROMSKÁ GOJA PODLE PAVLA BERKYHO: P.S. ZATRACENĚ DOBRÁ

19.10.2023 | Půlmetrová bramborová jelítka vás dostanou výtečnou chutí. Troufnete si na romský recept tradičně využívaný během vánočních svátků?

Jak si vychutnat kávu v letním období?

13.08.2015 | V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva. Proto připravila společnost Segafredo Zanetti CR dvě varianty, jak si vychutnat kávu v letním období.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.