GUINNESSOVKA MÁ NOVÝ REKORD! OBŘÍ NEGRONI

GUINNESSOVKA MÁ NOVÝ REKORD! OBŘÍ NEGRONI

14.09.2022 Jana Čiháková

Hotel v thajském hlavním městě Bangkoku se v pondělí zapsal do Guinnessovy knihy rekordů, když jeho barmani namíchali největší koktejl Negroni. Italského aperitivu připravovaného z ginu, bitteru a sladkého vermutu vyrobili přes 630 litrů, čímž překonali předchozí rekord 504 litrů, uvedla agentura Reuters.

Barmani v hotelu Kimpton Maa-Lai Bangkok nalili desítky lahví s klíčovými ingrediencemi do namražené akrylové nádoby vysoké 1,7 metru a vážící asi 400 kilogramů. Rozhodčí Kazujoši Kirimura doplnil, že hotel bude muset v nadcházejících měsících koktejl naplnit do lahví a ty pak distribuovat.

Podle nejznámějšího příběhu bylo Negroni vynalezeno ve Florencii v roce 1919 v kavárně Casoni, když si hrabě Camillo Negroni objednal koktejl Americano. Chtěl ho ale mít silnější, a tak požádal barmana, aby do nápoje dal místo sodovky gin.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

JEN ITAL ZNÁ TEN ZÁZRAK: JAK NA VÝBĚR TĚSTOVIN?

19.03.2024 | V syrovém stavu o své kvalitě nic moc nevypovídají. Ukázaná platí. Překvapení, co že si to spotřebitel právě odnesl domů, se ukáže až po uvaření. Zatímco u jedné značky by zaplesalo i srdce pravého Itala, jiné těstoviny připomínají blátivou břečku a těžko se dopátrat, jaký vůbec měly tvar před vložením do vroucí vody. Přesto ale existují vodítka, která zaručí šťastnou ruku při výběru.

PREZIDENTKA POTRAVINÁŘSKÉ KOMORY: PODMÍNKY GREEN DEALU VOLAJÍ PO ZMĚNĚ

20.03.2024 | Potravinářská komora České republiky podporuje celoevropské zemědělské protesty, které se dnes konají nejen v Česku, ale i v Německu, Belgii, Nizozemsku, Polsku a dalších zemích. Potravináři požadují reálné přenastavení unijní klimatické politiky, snížení byrokratické zátěže a nastavení rovných podmínek pro dovozy potravin ze zemí mimo EU. Prezidentka Potravinářské komory Dana Večeřová se účastní zemědělských protestů na Trutnovsku.

TAK TAKOVOU JSTE JEŠTĚ NEMĚLI: VELIKONOČNÍ NÁDIVKA PODLE PAVLA BERKYHO

22.03.2024 | Svůj mistrovský um předvedl jako semifinalista největší kulinární show amatérských kuchařů MasterChef a svými recepty inspiruje dál. Vyzkoušíte také velikonoční nádivku Pavla Berkyho?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.