Evropský gigant v oblasti mraženého jídla se chystá na umělé rybí maso

Evropský gigant v oblasti mraženého jídla se chystá na umělé rybí maso

14.09.2021 Jana Čiháková

Evropský gigant v oblasti mraženého jídla, společnost Nomad Foods, se chystá laboratorně vyrábět rybí maso. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Majitel americké potravinové značky Birds Eye a irských pizz Goodfella’s spojí při vývoji umělého masa síly se start-upem BlueNalu, který sídlí v americkém městě San Diego. Umělé maso budou vyvíjet v Evropě.

Umělé rybí maso je pouhý zlomek na trhu s alternativními proteiny, který se snaží o humánnější a ekologicky udržitelnější produkci. Společnost BlueNalu na začátku tohoto roku oznámila, že od investorů získala 60 milionů dolarů (1,3 miliardy Kč) na zkušební tovární provoz na produkty z umělého rybího masa, které bude distribuovat v obchodech ve Spojených státech.

Zdroj ČTK, foto shutterstock


Mohlo by vás zajímat

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.