DŽEMY A NAKLÁDANÉ OKURKY JOZEFÍNY RŮŽIČKOVÉ DOBYLY SVĚT

DŽEMY A NAKLÁDANÉ OKURKY JOZEFÍNY RŮŽIČKOVÉ DOBYLY SVĚT

08.09.2022 Jana Čiháková

Nejchutnější marmelády světa se vaří v malé provozovně v Prachaticích. Jejich autorkou je Jozefína Růžičková, která tento rok už poněkolikáté obhájila výjimečnost svých produktů v nejprestižnější soutěži svého druhu, Great Taste Awards. Slavnostní vyhlášení vítězů Great Taste Awards 2022 proběhlo 5. září 2022 v londýnské Southwark Cathedral.

Hitem letošního ročníku soutěže, jíž se pravidelně účastní výrobky z více než stovky zemí celého světa, se staly příchutě: švestka, švestka s aronií, chilli a okurka. Důvod, proč se marmeládám a džemům Rose Garden tolik daří, je podle majitelky společnosti zcela jednoznačný: "Zakládám si na lokálnosti, vysoké kvalitě surovin a tradičních postupech při jejich zpracování. A po letošním ročníku mám velkou radost, že hvězdičku získaly už celkem tři moje výrobky ze skvělých švestek z Hoříkovic u Prachatic".

Ocenění na různých soutěžích přitom marmelády Rose Garden získávají kontinuálně, a to již od roku 2015, kdy bodovaly ještě v kategorii home made produktů ve světové soutěži citrusových marmelád.

SAMÉ HVĚZDY!

I letošní ročník byl pro Rose Garden úspěšný a ocenění získaly tyto výrobky:

Švestkový džem: 1 hvězda (simply delicious – jednoduše delikátní)

Z hodnocení porotců: „Džem temně rubínově červené barvy a jemného švestkového aroma. Půvabně vybalancovaná vůně ovoce a kyselosti … Není zbytečně přeslazená ani převařená, takže švestky voní jako čerstvé.“

Švestkový džem s arónií: 1 hvězda (simply delicious – jednoduše delikátní)

Z hodnocení porotců: „Skvělé ovocné aroma … Švestky a arónie jsou dokonale vyvážené … Oceňujeme, že v džemu není jediné zrníčko … Nádherná sytá tmavě švestková barva.“

Chilli džem: 1 hvězda (simply delicious – jednoduše delikátní)

Z hodnocení porotců: „6 % chilli nezní moc, ale wow, tenhle džem má šmrnc! Tak akorát sladký, tak akorát ostrý … Výrazná červená barva okamžitě upoutá vaši pozornost … Jemné rajčatové tóny ve vůni, skvělý poměr sladkosti a kyselosti … Džem zanechává v ústech příjemný pocit. Výborně!“

Nakládané okurky: 1 hvězda (simply delicious – jednoduše delikátní)

Z hodnocení porotců: „Tyto malé okurky vypadají skvěle. Jsou křupavé, jejich vůně vyvážená a lákavá … Vyváženost cukru, octa a kopru funguje dobře ... Splňují vše, co si od nakládané zeleniny přejete … Opravdu dobrá svačinka nebo příloha.“

Výrobky Rose Garden jsou k dostání na e-shopu, ve vybraných obchodech, na farmářských trzích nebo také food festivalech. Pokud hledáte něco výjimečného pro své klienty nebo přátelé, letos poprvé vám připravíme balíčky i s jinými českými výrobky, jako jsou vína, exkluzivní paštiky nebo čokoláda.


Mohlo by vás zajímat

JARNÍ HLÁŠENÍ: VELIKONOCE DEN PO DNI + RECEPTY PRABABIČEK

21.03.2024 | Vítání jara, největší křesťanský svátek… ať už slavíte Velikonoce jakkoliv, bez dobrého jídla se to pravděpodobně neobejde. Jaké pohoštění připravit pro malé i větší koledníky a která jídla by na velikonočním stole nikdy neměla chybět?

FARMÁŘSKÉ TRHY JSOU V PLNÉM PROUDU! SVS ZAHAJUJE ČETNÉ KONTROLY

04.04.2024 | S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa (SVS) proto směřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy jsou zajisté přínosem pro spotřebitele i malovýrobce. Na druhou stranu však přinášejí také zvýšená rizika z hlediska hygieny potravin. I proto jsou každoročně pod důsledným dohledem úředních veterinárních lékařů. V loňském roce provedla SVS na trzích 397 kontrol (v roce 2022 jich bylo 401). Podíl kontrol se závadou meziročně klesl o tři procenta na 16 procent.

OBCHODY BUDOUCNOSTI PŘÍCHÁZEJÍ! TEN PRVNÍ UŽ MAJÍ V HRADCI

21.03.2024 | V Hradci Králové vznikl unikátní obchod „Vše Za“ od společnosti SamoBot, která bezobslužné technologie vyvíjí a testuje. Provozuje zde nonstop otevřenou samoobslužnou prodejnu, kde s běžným provozem pomáhá AI řešení Food Save od české společnosti Analytics Data Factory. Co všechno umí?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.