Domácí tarhoňa

Domácí tarhoňa

12.05.2015 Jaroslav Panenka

Stačí pár ingrediencí a dobrota zpěvačky Alžbety Bartošové je na stole!

Doba přípravy: 30 minut, 8 porcí

Ingredience: 500 g těstovinové rýže, 5 lžic slunečnicového oleje, špetka soli, voda

Postup: Rozpálíme olej ve větším hrnci a těstovinu v něm osmažíme za stálého míchání. Délka smažení závisí na tom, jak chceme mít pokrm barevný. Až zrnka dostanou alespoň zlatavou barvu, přelijeme vařící vodou. Musí jí být dvakrát více než těstovin. Výrazněji osolíme a pod pokličkou pozvolna vaříme, dokud se voda nevyvaří, za občasného míchání. Podáváme jako přílohu k masu či jako hlavní jídlo s kyselou okurkou a další zeleninou.


Mohlo by vás zajímat

Hrnečková bábovka s borůvkami

23.07.2015 | Dobrota nejen na neděli podle herce Jana Ciny.

DEN DĚTÍ JE TADY! OSLAVTE TO JAHODOVĚ: 3 RECEPTY PRO MALÉ I VELKÉ

01.06.2023 | Už Hippokrates věděl, že jahody vynikají léčivými účinky. Oproti citrusovým plodům například obsahují významný podíl vitamínu C, asi 62 miligramů ve 100 gramech, kromě toho jsou cenným zdrojem kyseliny listové a polyfenolů, které působí jako antioxidanty.

Japonská polévka Vladimíra Marka

23.09.2015 | "Jako každý, kdo se kdy postavil ke sporáku, mám pochopitelně velkou radost pokaždé, když vidím, že mým strávníkům chutná," říká herec, kterého můžete vidět v Divadle Kalich ve dvou muzikálech autorské dvojice Ondra Soukup & Gábina Osvaldová: Mauglí a Johanka z Arku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.