12.05.2015 Jaroslav Panenka
Stačí pár ingrediencí a dobrota zpěvačky Alžbety Bartošové je na stole!
Doba přípravy: 30 minut, 8 porcí
Ingredience: 500 g těstovinové rýže, 5 lžic slunečnicového oleje, špetka soli, voda
Postup: Rozpálíme olej ve větším hrnci a těstovinu v něm osmažíme za stálého míchání. Délka smažení závisí na tom, jak chceme mít pokrm barevný. Až zrnka dostanou alespoň zlatavou barvu, přelijeme vařící vodou. Musí jí být dvakrát více než těstovin. Výrazněji osolíme a pod pokličkou pozvolna vaříme, dokud se voda nevyvaří, za občasného míchání. Podáváme jako přílohu k masu či jako hlavní jídlo s kyselou okurkou a další zeleninou.
23.07.2015 | Dobrota nejen na neděli podle herce Jana Ciny.
01.06.2023 | Už Hippokrates věděl, že jahody vynikají léčivými účinky. Oproti citrusovým plodům například obsahují významný podíl vitamínu C, asi 62 miligramů ve 100 gramech, kromě toho jsou cenným zdrojem kyseliny listové a polyfenolů, které působí jako antioxidanty.
23.09.2015 | "Jako každý, kdo se kdy postavil ke sporáku, mám pochopitelně velkou radost pokaždé, když vidím, že mým strávníkům chutná," říká herec, kterého můžete vidět v Divadle Kalich ve dvou muzikálech autorské dvojice Ondra Soukup & Gábina Osvaldová: Mauglí a Johanka z Arku.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.