Do Čech si namířilo maso, ryby a léky a bez dokladů

Do Čech si namířilo maso, ryby a léky a bez dokladů

16.02.2021 Jana Čiháková

Celníci z pražské Ruzyně zadrželi při kontrole zásilky, které obsahovaly masné a rybí výrobky nelegálně dovezené ze států mimo Evropskou unii. Šlo celkem o 957 kilogramů masa, 618 kilogramů ryb a 172 kilogramů rybí omáčky.

Zboží předali Státní veterinární správě. ČTK to dnes oznámila mluvčí ruzyňských celníků Šárka Miškovská.

Pracovníci celního úřadu zajistili i další dvě zásilky, které obsahovaly 627 kilogramů injekčních stříkaček a 27 kilogramů léků. "Každé zboží musí být řádně uvedeno na dovozních dokladech a zároveň musí být doložena všechna potřebná povolení k jejich propuštění do volného oběhu," dodala. Kontrolované zboží ale tyto potřebné doklady nemělo.

Zdroj ČTK, foto shutterstock


Mohlo by vás zajímat

VETERINÁŘI ZLIKVIDOVALI ČASOVANOU NÁLOŽ: 110 KG ZKAŽENÉHO MASA

25.10.2023 | Při společné kontrole Státní veterinární správy (SVS) a celní správy na dálnici D8 v Ústeckém kraji poblíž Petrovic bylo zachyceno v dodávce směřující do Německa více než 100 kg živočišných produktů neznámého původu navíc při nedodržení stanovené teploty. Vzhledem k uvedeným pochybením veterinární inspektoři na místě nařídili neškodnou likvidaci všech těchto produktů.

FARMÁŘSKÉ TRHY JSOU V PLNÉM PROUDU! SVS ZAHAJUJE ČETNÉ KONTROLY

04.04.2024 | S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa (SVS) proto směřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy jsou zajisté přínosem pro spotřebitele i malovýrobce. Na druhou stranu však přinášejí také zvýšená rizika z hlediska hygieny potravin. I proto jsou každoročně pod důsledným dohledem úředních veterinárních lékařů. V loňském roce provedla SVS na trzích 397 kontrol (v roce 2022 jich bylo 401). Podíl kontrol se závadou meziročně klesl o tři procenta na 16 procent.

POZOR NA TENTO ČESNEKOVÝ KABANOS! OBSAHOVAL NEBEZPEČNÉ LISTERIE

01.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje česnekový kabanos obsahující listerie od výrobce Zemědělská a.s. Krucemburk. Vyšetření ve Státním veterinárním ústavu Jihlava v produktu odhalilo bakterii Listeria monocytogenes. Výrobek byl proto vyhodnocen jako nevhodný k lidské spotřebě. Spotřebitelé, kteří jej mají doma, by kabanos neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě nákupu

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.